Žena zatekla provalnike u svom domu: Uhićeno dvoje mađarskih državljana, policija uputila apel građanima

U subotu, 16. srpnja oko 7:30 sati u naselju Bukovački Antunovac u općini Nova Bukovica dvojac mađarskih državljana provalio je u obiteljsku kuću. Očekujući da je kuća prazna, uputili su se u potragu za dragocjenostima, no planove im je pomrsila 59-godišnja žena koja se nalazila kod kuće. 

Čuvši komešanje, uputila se u hodnik gdje je zatekla provalnike koji su potom “praznih ruku” pobjegli osobnim automobilom mađarskih registarskih oznaka. 

Slučaj je prijavila Policijskoj postaji Slatina i policijskim službenicima dala opis provalnika, muškarca i žene, kao i automobila. Upravo to je pomoglo PU virovitičko-podravskoj da u koordinaciji s policijskim upravama u susjednim županijama započne potragu za provalnicima. 

Potraga je uspješno završena u poslijepodnevnim satima. Muškarca (41) i ženu (50) koje se sumnjiči za kazneno djelo teške krađe u pokušaju, izvijestila je PU virovitičko-podravska. 

Kako neslužbeno doznajemo, pronađeni su u Belom Manastiru.

U večernjim satima su dovezeni u Policijsku postaju Slatina te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje i predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave virovitičko-podravske. Određen im je istražni zatvor. 

PU virovitičko-podravska uputila je apel i smjernice građanima o zaštiti od provala koje su učestalije u ljetnim mjesecima.

– Dolaskom ljeta i sezone godišnjih odmora, kada većina građana ostavlja svoje kuće i stanove na duže vrijeme praznima, postoji veća opasnost od mogućih provala. Molimo građane da obrate pozornost na nepoznate osobe koje se pojavljuju u njihovom susjedstvu te da obavijeste policiju o tome – kažu iz policije i savjetuju kako umanjiti mogućnost provala.

– Zatvarajte i zaključavajte prozore i vrata, ključ ostavite pouzdanoj osobi, nikako ispod posude za cvijeće i slično. Ako vas neće biti duže vrijeme zamolite susjede da isprazne vaš poštanski sandučić i pokose travu ispred kuće. Postavite rasvjetna tijela sa senzorima ili automatskim paljenjem te ne govorite svima da putujete i ne objavljujte na društvenim mrežama informacije o vremenu odlaska i povratka s godišnjeg odmora – savjetuju iz PU virovitičko-podravske.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content