ZUIČ HVIDR-a VPŽ u povodu 30. godišnjice osnutka organizrala “Biciklističku vožnju sjećanja” od Virovitice do Čačinaca

Danas (subota) Zajednica udruga i članova HVIDR-e Virovitičko-podravske županije u povodu obilježavanja 30. godina od osnutka udruge i dana sjećanja na umrle članove  Zajednice, u suradnji s biciklističkom ekipom VBR (veterani, branitelji, rekreativci) organizirala je “Biciklističku vožnju sjećanja” od Virovitice do Čačinaca u dužini od 50 kilometara.

Biciklisti, sudionici “Biciklističke vožnje sjećanja”, su paljenjem lampiona ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim policajcima u Domovinskom ratu ispred Policijske uprave virovitičko-podravske odali počast svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu.

Nakon toga krenuli su put Čačinaca gdje će stići na “Memorijal sjećanja Željko Erceg – Lujza, Tomislav Šimanović i Ivica Žemberi”, na kojemu će branitelji odmjeriti snage u pikadu, visećoj kuglani i beli.

– Prije 30. godina osnovali smo HVIDR-u, koja je jedna od najjačih braniteljskih udruga, ne samo u Virovitičko-podraavskoj županiji, već u Hrvatskoj. U sjećanje na naše preminule članove, danas imamo memorijal u Čačincima. U sklopu tog memorijala grupa VBR odvozit će “Biciklističku vožnju sjećanja” te time pridonijeti obilježavanju obljetnice HVIDR-e i odati počast našim preminulim članovima – prije početka vožnje izjavio nam je predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-e Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš.

(www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content