2. ŽNL ZAPAD U prvom kolu niz neizvjesnih utakmica u kojima gotovo da nema favorita: Novu sezonu okršajem u Sedlarici otvaraju Aršanj i Croatia

Danas (subota) počinje nova sezona u 2. županijskoj nogometnoj ligi Zapad.

Došlo je do velike promjene u sastavu lige. U 1. ŽNL otišli su prošlosezonski prvak Lukač 05 i drugoplasirani Dinamo iz Kapela Dvora, a u 3. ŽNL Zapad posljednjeplasirane Kladare. Za razliku od prošle sezone, kade je liga brojala 10 klubova u novoj sezoni će ih biti 12. Uz starosjedioce: Croatiju iz Grabrovnice, Bilogoru 1947. iz Špišić Bukovice, Podravec iz Dinjevca, Mladost iz Vukosavljevice, Dravu iz Terezinog Polja, Sokol iz Milanovca i Sveti Đurađ, u ligi je pet novih klubova: Podgorje i Gradina, koji dolaze iz 1. županijske lige te Aršanj iz Sedlarice, Turnašica i No Limit TVIN, koji dolaze iz 3. županijske lige Zapad.

Tijekom ljetnog prijelaznog roka bilo je puno izmjena igračkog kadra u svim klubovima, pa će trebati proći nekoliko kola da bi se vidio pravi omjer snaga svih klubova. Zbog promjene sustava natjecanja, koja je najavljena za iduću sezonu, svi klubovi će se žestoko boriti za svaki pogodak i bod.

Natjecanje otvaraju današnjom utakmicom u 17 sati u Sedlarici domaći Aršanj i Croatia iz Grabrovnice. Gosti bi trebali biti favoriti, ali itekako će se osjetiti neigranje Samuela Spudića koji je ovog ljeta otišao u redove virovitičkog trećeligaša. Pobjedi se nada i domaća momčad koja će ponovno imati podršku velikog broja svojih navijača. Očekuje nas uzbudljiv i neizvjestan susret.

Sve ostakle utakmice igraju se u nedjelju, 28. kolovoza u 17 sati. Bilogora 1947. u Špišić Bukovici ugošćuje milanovački Sokol. U obje prošlosezonske utakmice Milanovčani su bili bolji, a sada, s pojačanim sastavom, na ovo gostovanje dolaze u ulozi favorita. Očekuje se zanimljiva utakmica i velik broj gledatelja.

Sveti Đurađ bit će domaćin Mladosti iz Vukosavljevice. Gosti, po imenima, imaju jači sastav, ali domaći su u pripremnom razdoblju pokazali da mogu svakome biti ‘tvrd orah’, posebice kada je raspoložen prvi ‘topnik’ Matej Vinak.

Gradina je domaćin No Limit TVIN-u. Iz domaćih redova otišlo je nekoliko ključnih igrača, dok su se gosti pojačali povratkom svojih mladih nogometaša. Ova bi utakmica mogla biti neizvjesna do posljednjeg trenutka.

U Turnašici gostuje Podgorje, koje je ovog ljeta doživjelo brojne promjene u igračkom kadru, a momčad je preuzeo Slavko Stojanović. Gosti bi zbog svog iskustva u višem rangu natjecanja trebali biti u maloj prednosti, ali se s tim sigurno neće složiti domaći igrači i navijači, kojima će cilj biti pobjeda.

Drava u Terezinom Polju dočekuje Podravec iz Dinjevca. Gosti su prošle sezone bili najugodnije iznenađenje lige, a domaća momčad je ovog ljeta odigrala nekoliko odličnih pripremnih utakmica i turnira. Obje momčadi će nastojati doći do ‘punog plijena’.

2. ŽNL Zapad, 1. kolo – Subota, 27. kolovoza u 17:30

Aršanj Sedlarica – Croatia Grabrovnica

Suci: D. Cafuta, D. Duvnjak, B. Grujić, delegat: Moslavac

2. ŽNL Zapad, 1. kolo – Nedjelja, 28. kolovoza u 17:30

Bilogora 1947. Špišić Bukovica – Sokol Milanovac

Suci: N. Vargović, I. Rokinger, Ž. Horvatinović, delegat: Špiranec

Sveti Đurađ – Mladost Vukosavljevica

Suci: M. Gobac, D. Gojmerac, A. Potonjac, delegat: Smrček

Gradina – No Limit TVIN

Suci: M. Grgurić, I. Majstorović, N. Marinović, delegat: Orač

Turnašica – Podgorje

Suci: N. Lukačević, F. Moslavac, D. Mrazović, delegat: Stošić

Drava Terezino Polje – Podravec Dinjevac

Suci: L. Majstorović, M. Brkić, T. Resler, delegat: Vargović

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content