Bezrezervna podrška uprave kluba osječkom nogometnom treneru: Nenad Bjelica ostaje trener Osijeka

Medijske špekulacije o odlasku Nenada Bjelice s čela NK Osijeka, jučerašnjim (ponedjeljak) priopćenjem prekinuo je Ferenc Sakalj, predsjednik Uprave NK Osijek s.d.d. uputivši bezrezervnu podršku osječkom treneru.

-Nastavno na posljednje rezultate, ispadanje iz Europe i četiri prvenstvene utakmice bez pobjede, kao predsjednik kluba osjećam dužnost i odgovornost obratiti se navijačima Osijeka i nogometnoj javnosti. Rezultati koje smo ostvarili na početku sezone daleko su ispod razine koju smo svi očekivali, naše ambicije i želje bile su puno više od ostvarenog u protekla tri tjedna, a pogotovo u odnosu na igrački kadar koji imamo na raspolaganju. Ipak, u šest godina koliko smo u Osijeku, počevši od stabilizacije kluba i njegova spašavanja kada se situacija činila bezizlaznom, donosili smo odluke koje su bile usmjerene isključivo boljitku kluba. U mnogim ranijim situacijama nismo reagirali ishitreno, a brojni procesi i projekti koje smo pokrenuli temelje se na povjerenju, stabilnosti i kontinuitetu struke u svim segmentima, stoji u priopćenju.

Sakalj dodaje i kako je kao predsjednik Uprave NK Osijeka u rujnu 2020. godine s Bjelicom dogovorio trogodišnji ugovor kojem je primarni cilj bio podizanje kluba na jednu višu razinu te smatra da je to velikim dijelom i ostvareno.

– Nadali smo se da ćemo u tom periodu ostvariti iskorak i na rezultatskom planu kroz osvajanje trofeja ili europsku jesen, a djelomično smo ga ostvarili kroz rekordne rezultate u prvenstvu i konkurentnost u utrci za naslov prvaka što nas mora činiti zadovoljnim. Sama činjenica da smo od povremenih bljeskova postali aktivni pretendent na oba domaća trofeja najbolje potvrđuje kontinuitet rasta. Osobno čvrsto vjerujem da ćemo se izvući iz rezultatske krize u kojoj smo se našli i da ćemo se uskoro vratiti na razinu na kojoj smo bili posljednje dvije sezone. Nastavno na navedeno, Nenad Bjelica kao ključna osoba sportskog segmenta ima maksimalnu podršku Uprave NK Osijek da nastavi voditi ovaj projekt putem kojeg smo zacrtali i na kojem ćemo, čvrsto u to vjerujem, imati još mnoge uspješne trenutke. Na kraju želim naglasiti da prekid suradnje niti u jednom trenutku nije bio tema naših razgovora – istaknuo je u priopćenju predsjednik Uprave NK Osijeka.

(www.icv.hr, tj, foto: T. Jovanović)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content