Čestitka GO HDZ-a Slatina u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice grada Slatine u povodu obilježavanja najponosnijeg hrvatskog praznika Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja uputio je sljedeću čestitku:

– Drage Slatinčanke i Slatinčani!

Danas kada se s ponosom prisjećamo najvažnijih, ali i najtežih trenutaka stvaranja jedine nam domovine u novijoj Hrvatskoj povijesti. Zahvaljujući hrvatskim braniteljima danas živimo u samostalnoj i suverenoj Republici Hrvatskoj.

Mnogi naši preci su sanjali slobodnu Hrvatsku, a samo smo ju mi dosanjali, jer su naši branitelji imali dovoljno hrabrosti i požrtvovnosti. Upravo zbog toga prvenstveno hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima posvećujemo ovaj dan.

Briljantnom vojno-redarstvenom akcijom „Oluja“ Republika Hrvatska je započela put izgradnje stabilne i sigurne države, države koja je danas ravnopravna članica međunarodne zajednice. U današnjim vremenima punim izazova, kada nam je najteže prisjetimo se vjere i srčanosti ljudi koji su stvarali domovinu. Neka nam njihova snaga bude poticaj za izazove s kojima se svakodnevno susrećemo i poticaj da uspješno rješavamo zadatke koji su pred nama u ostvarenju Hrvatske u kojoj svi moramo imati jednake uvjete života, obrazovanja i rada.

Časna i hrabra povijest našeg naroda stvara nam dužnost da izgradimo svijetlu budućnost za sve naše sugrađane, a kao i tada to možemo samo zajedno ostvariti.

Cijenjeni sugrađanke i sugrađani, s ponosom i sjetom, ali i vjerom u bolju  budućnost čestitamo vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content