Coca-Cola lijek za upaljeno grlo? Donosimo 5 “skrivenih” mogućnosti ovog popularnog napitka

Iako je neupitno da nije najzdraviji odabir tekućine koju unosimo u svoje tijelo, Coca-Cola je, bez ikakve sumnje, jedno od najpopularnijih pića na svijetu. Zbog svojeg specifičnog okusa veliki broj ljudi će u slučaju žeđi jednom rukom posegnuti upravo za njom, a drugom rukom odmahnuti na njen sastav. Velika količina šećera (čak 39 grama u jednoj limenci) već je sama po sebi problem, a gdje su ostali sastojci i njihova svojstva, te dugoročni učinak na zdravlje.

No, nije sve tako crno. Naime, „zahvaljujući“ tom svom sastavu Coca-Cola vam bez konzumiranja može biti i odličan saveznik u svakodnevnom životu. Kroz pet primjera koje smo za vas pripremili možete vidjeti kako ovaj popularni gazirani napitak svoje „moći“ može koristiti i u dobre svrhe.

1. Čišćenje wc školjke

Zbog ugljičnog dioksida i fosforne kiseline, dva aktivna sastojka ovog popularnog pića, Coca-Cola je odlično sredstvo za čišćenje wc školjke. Jednom limenkom Coca-Cole prelijte unutrašnjost školjke, a za najbolje rezultate ostavite da odstoji preko noći.

2. Brisanje staklenih površina

Zahvaljujući limunskoj kiselini Coca-Cole vaša stakla, kako ona prozorska, tako i ona od naočala, mogu biti čišća nego ikad. Nakon nekoliko „špriceva“ i poteza krpom Coca-Cola će uspješno maknuti masne otiske i mrlje sa staklenih površina.

3. Zaštita od kukaca

Kako bi se na druženju u prirodi zaštitili od društva nepozvanih kukaca poput pčela i osa, nalijte Coca-Colu u čašu te ju stavite sa strane. Umjesto da vam pokušavaju „upasti“ na tulum, kukci će otići svojim putem i imati vlastito druženje uz čašu gaziranog napitka.

4. Žvakaće gume iz kose

Dječja kosa i žvakaća guma. Osim što je kratka horor priča, to je također u nekom trenutku realnost većine roditelja. Kako bi svojim mališanima što lakše i bezbolnije maknuli žvakaću gumu iz kose, dio kose u pitanju namočite Coca-Colom te ju, nakon što se stvrdne i prestane biti ljepljiva, jednostavno uklonite.

5. Upaljeno grlo

Dok će se nekima ideja grgljanja Coca-Cole učiniti nebuloznom, drugi se kunu u tu metodu pomaganja upaljenom grlu. Naravno, potrebno je da gazirani napitak bude sobne temperature.

(www.icv.hr, eat)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content