DAN OPĆINE SUHOPOLJE “Dječja folklorna večer” prikazala raskoš tradicijskih plesova i dječjih igara

U vrtu Dvorca Janković Kulturno umjetnička udruga Suhopolje i Turistička zajednica općine Suhopolje sinoć (srijeda) su Dječjom folklornom večeri počastili publiku. Riječ je o manifestaciji kojom se obilježava Dan općine Suhopolje i blagdan zaštitnice sv. Terezije Avilske i u kojoj su svoj obol proslavi dana općine ovaj put dali najmlađi čuvari kulturne baštine ovog kraja.

Na pozornici u vrtu manja i srednja folklorna skupina prikazali su tradicionalne pjesme Srijema i Slavonije te narodne dječje igre. Publika je uživala u izvedbama “Ivane, Ivaniću”, “kolo, kolo, bit će pir”, “ide majka s kolodvora”, “šapice mi zeko daj”, “nisam dugo”…

S osmijehom na licu i roditelji, bake i djedovi pratili su nastup za koji je bila zadužena voditeljica folklora Snježana Šantavec te svaku točku nagradili pljeskom… I dok su djeca trud uložila kroz vježbu i probe za nastup, roditelji su izradom frizura i drugom pomoći pridonijeli da sve prođe savršeno.

-Djelujemo kroz tri dječje skupine, a večeras su ono što znaju i što su uvježbali prikazali manja i srednja skupina. Inače nas ima i do tridesetak, a probe su nam dva puta tjedno. Pokazali smo tradicijske plesove i igre, uz naše nošnje od kojih smo neke i dobili na poklon. U budućnosti ih planiramo sami šivati – najavila je S. Šantavec.

Djelić atmosfere potražite u našoj fotogaleriji.

(www.icv.hr, mlo, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content