DANI OPĆINE SUHOPOLJE Veliki i mali Suhopoljčani s oduševljenjem razgledali izložbu popularnih LEGO kockica

U sklopu obilježavanja Dana općine Suhopolje, u nedjelju, 7. kolovoza u Dvorcu Janković održana je izložba popularnih LEGO kockica.

Izložbu je postavio Davor Jendrašić, nastavnik glazbene kulture iz Đurđevca, koji je deset godina radio u Osnovnoj školi Suhopolje, a inače član LEGO kluba “Kockice” iz Đurđevca. Klub “Kockica” okuplja stotinjak aktivnih članova iz cijele Hrvatske.

IMG_2734

Svi radovi koji su bili izloženi djelo su Davora Jendrašića. Uz tri crkve svetog Jurja u Đurđevcu, katedrale svetog Pavla u Đakovu i crkve svete Terezije Avilske u Suhopolju, bilo je izloženo još čitav niz radova od LEGO kockica, među kojima ističemo rad koji predstavlja poznatu TV seriju Gruntovčani.

-Kada radim jedan veći rad od Lego kockica, prvo napravim animaciju i plan na računalu, a zatim idem u nabavku kockica. Recimo, katedrala svetog Petra iz Đakova ima 15.000 kockica, a suhopoljska crkva Terezije Avilske oko 7.500 kockica, jer je rađena od većih kockica. Na suhopoljskoj crkvi sam radio oko godinu dana – s ponosom nam je rekao Davor Jendrašić.

IMG_2774

Suhopoljčani i njihovi gosti s velikim zanimanjem razgledavali su izložbu, a mogli su i kupiti pojedine manje radove i figurice.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content