Djevojčica (13) na biciklu naletjela na pješakinju (52): Žena u padu zadobila teške tjelesne ozljede

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano osam prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedna osoba teško ozlijeđena i jedna lako. Kod niti jednog vozača nije utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu, izvijestila je PU virovitičko-podravska. 

Najteža prometna nesreća u proteklom tjednu, u kojoj je 52-godišnja pješakinja teško ozlijeđena, dogodila se u Špišić Bukovici u subotu u 15 sati kada je na nju naletjela 13-godišnja biciklistica. 

Naime, kako izvještava policija, biciklistica je vozila po nogostupu i naletjela na pješakinju koja je u tom trenutku izlazila iz trgovine i kretala na pješački prijelaz. Pješakinja je u padu teško ozlijeđena, a zbog zadobivenih ozljeda je prevezena u Opću bolnicu Virovitica gdje je zadržana na liječenju.

Osim izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenom osobom, 13-godišnja biciklistica nije imala kacigu koju su obvezne koristiti osobe mlađe od 16 godina, kao ni Potvrdu o osposobljenosti za vožnju biciklom koju su obavezne imati osobe starije od 9, a mlađe od 14 godina, ukoliko biciklom ne sudjeluju u prometu na cesti u prisutnosti osobe starije od 16 godina, kažu iz policije.

– Obzirom da je ova prometna nesreća primjer kako vožnja biciklista nogostupom, dakle prometnom površinom namijenjenom za kretanje pješaka, može završiti sa teškim posljedicama, posebno kada biciklima upravljaju djeca koja nemaju dovoljno znanja o sudjelovanju u prometu na biciklima, pa im zbog toga niti vožnja biciklom po cesti nije dozvoljena do 14 godina starosti, osim u prisutnosti osobe starije od 16 godina, podsjećaju se roditelji na obavezu poštivanja prometnih pravila i prometnih propisa kojima je regulirano sudjelovanje djece u prometu na cesti biciklima zbog sigurnosti svih sudionika u prometu, a posebno vlastite djece – stoji u policijskom priopćenju. 

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content