DVD Orahovica pridružio se odavanju počasti poginulim vatrogascima na Kornatima

Na današnji dan, 30. kolovoza 2007. dogodila se najveća tragedija u Hrvatskoj nakon Domovinskog rata. Tada je na Kornatima skupina vatrogasaca nastradala pri gašenju požara na otoku Velikom Kornatu gdje je od ukupno trinaest vatrogasaca u skupini zahvaćenoj požarom, dvanaest poginulo na licu mjesta ili preminulo u bolnicama, a jedini koji je preživio bio je tada 23-godišnji Frane Lučić iz Tisnog.

U sjećanje na svoju poginulu braću vatrogasce uključili su se i operativci DVD-a Orahovica mirno stojeći minutu ispred svojih vozila na kojima su bile upaljene sirene i svjetlosna signalizacija.

Na kraju sjećanja, predsjednik Tomislav Pezić i zapovjednik Robert Orina položili su lampione kod kipa svetog Florijana ispred orahovačkog vatrogasnog doma.

-Naša braća su nažalost poginula na svetoj vatrogasnoj dužnosti, a mi danas nastavljamo živjeti i njihov život i dajemo sve od sebe da očuvamo živote i imovinu svojih sugrađana i gdje god je naša pomoć potrebna. Njihova imena vječno će biti u našim srcima, neka im je vječna slava i hvala – rekao je zapovjednik DVD-a Orahovica Robert Orina.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content