“Glasnici istine” organizirali i istrčali 8. Memorijalni maraton Čavoglave-Knin

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, te 27. obljetnice VRO Oluja, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, po osmi puta je organizirala Memorijalni maraton Čavoglave – Knin.

Uz članove Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”, Gorana Drakslera, Marija Kovača, Roberta Knapića te predsjednika udruge Pavu Tutenova, na memorijalnom maratonu sudjelovali su prijatelji “Glasnika istine” iz Maraton kluba “Marjan” iz Splita: Klara Pavičić, Suzana Kasap, Jakov Teklić te Pjera i Marin Šušnjar.

Osim njih, sudjelovali su i Srečko Zaplatić iz Gornje Gračenice, član Udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije “Heroji ne umiru” te Dragan Romić iz Briševa kod Zadra.

Foto-1

Logistička podrška maratoncima bili su članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije VBR Martin Bišćan i Mato Bubaš koji su od 2. do 4. kolovoza izvezli biciklistički maraton od Voćina do Knina, a u čijim su se redovima našla i dva “Glasnika istine”, predsjednik i dopredsjednik Pavo Tutenov i Mario Kovač.

Pozdravne riječi na samom startu svim sudionicima uputili su predsjednik “Glasnika istine” Pavo Tutenov i predsjednik ZUiČ HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš. Stotinjak metara od starta sudionici memorijalnog maratona zastali su ispred kuće Marka Perkovića Thompsona kako bi zajedničkom fotografijom poslali poruku podrške Marku i njegovoj obitelji uz želju što
skorijeg ozdravljenja njihovog sina Ante Mihaela.

Foto-3

Na ciljnom odredištu u Kninu, na gradskom trgu ispred spomen obilježja, udionike ovog memorijalnog maratona pozdravili su mnogobrojni hrvatski branitelji i gosti na obilježavanju 27. obljetnice VRO Oluja, dok su ih dočekali državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja dr. Špiro Janović, dogradonačelnik Slatine Ilija Nikolić i načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Siniša Knežević.

Zajedničkim paljenjem svijeća ispred spomen obilježja hrvatskim braniteljima u Kninu, i maratonci i biciklisti odali su dužnu počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u VRO Oluja, ističući kako je ova sportska žrtva najmanje što mogu učiniti kako se ne bi zaboravili poginuli hrvatski branitelji kao i slavni dani hrvatske povijesti iz Domovinskog rata.

Foto-4

Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja dr. Špiro Janović čestitao je sudionicima 8. Memorijalnog maratona Čavoglave – Knin istaknuvši osobno divljenje na ovakvom pothvatu na iznimno visokim temperaturama te i nadalje obećao podršku Ministarstva hrvatskih branitelja u aktivnostima Glasnika istine.

– Zahvaljujemo svima koji su pomogli u realizaciji ovoga memorijalnog maratona počev od saborske zastupnice Vesne Bedeković koja nas zbog obveza nije mogla dočekati na ciljnom odredištu ali je zato iskazala podršku u zajedničkom druženju prije i poslije memorijalnog maratona u Kninu – istaknuli su ”Glasnici istine” predvođeni predsjednikom Pavom Tutenovim te uputili zahvalnost i Športskoj zajednici Virovitičko-podravske županije, članovima biciklističke ekipe VBR, dogradonačelniku Slatine Iliji Nikoliću, načelniku PU VPŽ Siniši Kneževiću, te obitelji Medved iz Kozica, Daliboru, Ivani i Matijasu, kao i dugogodišnjem prijatelju “Glasnika istine” Siniši Medvedu iz Zemunika Donjeg koji su ih srdačno dočekali u Kninu.

(www.icv.hr, adf, pt, foto: M. Kovač, M. Bišćan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content