IN MEMORIAM Preminuo Branko Svoboda

Viroviticom je brzo prostrujala tužna vijest da je u 77. godini života preminuo Branko Svoboda.

Bio je jedan od sportskih entuzijasta i pokretač košarkaškog sporta u gradu Virovitici. Godinama je bio predsjednik Košarkaškog kluba Virovitica, kasnije dugogodišnji predsjednik Košarkaškog saveza Virovitičko–podravske županije. Osnovao je Ženski košarkaški klub Virovitica, čiji je bio prvi predsjednik, a kasnije predsjednik Nadzornog odbora ŽKK Virovitica. Branko Svoboda bio je i dugogodišnji član skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora.

Ostat će u sjećanju i brojnim generacijama učenika virovitičke Tehničke škole, kao profesor fizike. Kao član Hrvatske seljačke stranke bio je godinama aktivno uključen u politički život svoje lokalne zajednice. Posljednji ispraćaj Branka Svobode bit će u Rijeci.

Od Branka su se emotivno oprostili i njegovi nekadašnji igrači i suradnici iz košarkaškog kluba.

-Dragi Branko! Trebali smo se sljedeće godine naći kako bismo obilježili 50 godina od osnivanja našeg Košarkaškog kluba Virovitica čiji si predsjednik bio u nekoliko mandata 70-ih i 80-ih godina. Kao gorljivi zagovornik košarke marljivo si okupljao i motivirao druge na rad u tom sportu. Nažalost, stigla nam je vijest da više nisi među nama. Mi, članovi kluba, tada srednjoškolci i studenti, još ti jednom zahvaljujemo na svoj pomoći i podršci. Bio si nam uzor predanosti, prijateljstva i poštenja te ostavio značajan trag u našim životima. Hvala ti Branac i za sve što si učinio za tadašnji razvoj košarke u Virovitici – stoji u objavi.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content