Još jedan odličan rezultat mlade tenisačice Nike Dragičević: S ekipom Ponikvi došla do finala kvalifikacija za ekipno Prvenstvo Hrvatske

Virovitičanka Nika Dragičević, koja igra na posudbi u Teniskom klubu Ponikve iz Zagreba, ovaj tjedan igrala je kvalifikacije za ulazak na završnicu Ekipnog prvenstva Hrvatske – “Janaf ekipne kvalifikacije djevojčica i dječaka do 14 godina” – Odbor Zagreb.

Nika je cijeli tjedan bila u Zagrebu pod vodstvom svog trenera Dražena Lovrekovića. Svaku od ekipa činili su četiri tenisačice i četiri tenisača. Nika je igrala prvu ploču za Ponikve te je odlično odigrala sa svim djevojkama, koje su bile na prvoj ploči u drugim klubovima. Igralo se sistemom od šest singlova i tri para.

Rezultati:

16 najboljih – Ponikve su bile slobodne

Četvrtfinale:

Ponikve – Futur 8:1

Nika Dragičević – Filipa Bešlić 6:0, 6:1

Polufinale:

Ponikve – Movens 7:2

Nika Dragičević – Milana Rašan Buha 6:4, 6:4

Finale:

Ponikve – Zagreb 4:5

Nika Dragičević – Tina Šplajt 6:3, 6:1

Nika je u finalnom ogledu igrala i mješovite parove jer je nakon singla rezultat bio 3:3. U paru s Karlom Bulatovićem taj je meč izgubila.

Zagreb se rezultatom 5:4 plasirao na Državnu završnicu osam najboljih klubova Hrvatske, koja se igra u Osijeku. Inače, HTK Zagreb je matični klub najboljih hrvatskih tenisača Marina Čilića, Borne Ćorića, Borne Goje i Ane Konjuh.

Nakon ovih sjajnih uspjeha, Nika Dragičević sljedeći vikend putuje u Zadar gdje nastupa na Tennis Europe Junior turniru, a početkom listopada u Poreč na Tennis Europe Junior turnir – KIDS Istarska Rivijera.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content