“Kava s gradonačelnikom” u Našicama: Umirovljenici dobili priliku uživo postaviti i dobiti odgovore na njima važna pitanja

U središtu Našica danas (srijeda) održana je “Kava s gradonačelnikom”, 1. susret za umirovljenike. Novi je to projekt Grada Našica kojemu je za cilj odgovoriti na konkretna pitanja umirovljenika. 

Ideja za ovaj susret potekla je na temelju projekta našičkog Savjeta mladih koji su organizirali “Doručak s gradonačelnikom”. 

– Projekt se pokazao jako dobar. Mogao sam čuti problematiku mladih u gradu, kako ga oni vide, kako vide Gradsku upravu, način funkcioniranja te što žele od svoga grada. Temeljem toga sam sa svojim stručnim timom osmislio projekt “Kava s gradonačelnikom” kojemu su ciljana skupina umirovljenici. Pitanja su bila vrlo zanimljiva i cilj mi je bio pružiti direktan odgovor na njih, kao i na niz onih koja se postavljaju po našičkim kuloarima. Pitanja je bilo jako puno i maksimalno ću provesti njihove ideje, koliko god će to biti moguće u stvarnosti – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba, dodavši da je postavljeno i puno zahtjeva koji nisu ostvarivi. 

viber slika 2022 08 17 09 33 25 729

– Neke od njih je nemoguće napraviti na gradskoj komunalnoj razini, ali ono što je važno je dati odgovor zašto je nešto tako i kako poboljšati ono na što možemo utjecati kako bi podigli kvalitetu života. Bilo mi je važno poslati poruku umirovljenicima da nisu sami u ovoj nadolazećoj krizi. Uz Vladu RH i županijom, i na razini grada pomoći ćemo u skladu s našim mogućnostima. Konkretno na čemu radimo je pomoć u plaćanju režija po kriterijima koje sada donosimo – rekao je Kašuba.

Reakcije umirovljenika na ovaj susret su pozitivne, potvrdio je to predsjednik Udruge umirovljenika Našice Ivica Kozina. 

– Znamo da umirovljenici nisu ljudi od nekakvog visokog statusa, posebice financijskog, tako da je ovo bila dobra prilika da gradonačelnik čuje o problemima s kojima se osobe treće životne dobi susreću u svojoj sredini. Kao Udruga s gradonačelnikom imamo dobar odnos i mogu reći da Grad za svoje umirovljenike oduvijek brine, kako udruge tako i pojedinačno. Postavio sam pitanje o našičkoj Razvojnoj agenciji, da se kroz nju pomogne umirovljenicima koji su u lošijoj financijskoj situaciji – rekao je Kozina. 

(www.icv.hr, iv, mp; foto: I. Vidas)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content