Matej Vinak fantastičnim pogotkom donio Svetom Đurađu naslov Memorijalnog turnira “Meseš – Laslo”

Na nogometnom terenu u virovitičkom prigradskom naselju Sveti Đurađ u subotu, 6. kolovoza, odigran je tradicionalni Memorijalni nogometni turnir “Meseš – Laslo”, koji se igra u spomen na tragično preminule trenera i predsjednika Stjepana Lasla i mladog igrača Tomislava Meseša.

U prvom susretu Sveti Đurađ i Bilogora 1947. iz Špišić Bukovice odigrali su bez zgoditaka, a boljim izvođenjem jedanaesteraca u finale se plasirala domaća momčad.

IMG_2664-Custom

Druga utakmica donijela je meč ambicioznog županijskog drugoligaša Sokola iz Milanovca i novog županijskog prvoligaša DOŠK-a iz Dolaca. U ‘rastrganoj’ igri nogometaši DOŠK-a pred kraj su postigli zgoditak kojim su se plasirali u finale.

U susretu za treće mjesto Sokol je poveo i propustio nekoliko solidnih prigoda da riješi pitanje pobjednika. To su igrači iz Špišić Bukovice kaznili s dvije kontre i došli do pobjede 2:1 i trećeg mjesta na turniru.

IMG_2690-Custom

U finalu je na terenu dominirao DOŠK, međutim, iz jedne lijepe akcije, nova akvizicija domaće momčadi, Matej Vinak, uputio je dalekometni udarac i ‘uz pomoć’ vratnice pogodio za 1:0. Do kraja susreta zgoditak za DOŠK ‘visio je u zraku’, ali su napadači iz Dolaca bili neprecizni te je Sveti Đurađ došao do minimalne pobjede i naslova.

Najbolji strijelac turnira bio je Matej Vinak, za najboljeg vratara proglašen je Vedran Botić, obojica igrači Svetog Đurađa, dok je za najboljeg igrača proglašen Marijan Velić iz DOŠK-a.

IMG_2710-Custom

Pehare momčadima i pokale najboljim pojedincima podijelili su zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac i otac Tomislava MesešaŽeljko.

Izaslanstvo svih ekipa na posljednja počivališta Stjepana Lasla i Tomislava Meseša, na virovitičkom gradskom groblju, položilo je bukete te su upalili lampione.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content