Na Gradskom groblju u Virovitici odana počast hrvatskim braniteljima u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, na Gradskom groblju u Virovitici kod Spomen obilježja odana je počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata. Polaganjem vijenaca i paljenjem lampiona, uz prigodnu molitvu, počast su odala brojna izaslanstva, među kojima izaslanstvo Virovitičko-podravske županije predvođeno zamjenicima župana Marijom Klementom i Igorom Pavkovićem te predsjednikom Županijske skupštine Dinkom Begovićem, izaslanstvo Grada Virovitice predvođeno zamjenicom gradonačelnika Vlastom Honjek-Golinac i predsjednicom Gradskog vijeća Ivančicom Fett-Škvarić, izaslanstvo MUP-a Policijske uprave virovitičko-podravske, Ministarstva obrane i Ministarstva hrvatskih branitelja, a vijenac je položilo te upalilo lampione i izaslanstvo 81. gardijske bojne Kumovi.

Počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, paljenjem lampiona, odali su predstavnici brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Virovitičko-podravske županije.

Molitvu je predvodio gvardijan virovitičkog franjevačkog samostana i župnik Župe svetog Roka fra. Bernardin Barbarić. Svim nazočnima se obratio predsjednik Županijske skupštine Dinko Begović.

– Ovo je dan, kada se sjećamo Vojno-redarstvene operacije Oluja, koja je postala bitka svih bitaka i označila kraj stradavanja i patnje hrvatskog naroda na tada okupiranom području Hrvatske. Na današnji dan se sjećamo svih onih kojih nema, koji su dali živote za Hrvatsku, ali i svih onih koji su svojom hrabrošću stvarali samostalnu Hrvatsku. Kruna toga bilo je podizanje svetog hrvatskog stijega na Kninskoj tvrđavi i fotografija ratnih zapovjednika s predsjednikom Republike Hrvatske dr. Franjom Tuđmanom i tadašnjim ministrom obrane Gojkom Šuškom. Posebno smo ponosni što su među njima bili i pripadnici proslavljene 81. gardijske bojne Kumovi iz Virovitice. Svima njima, svima koji su stvarali Hrvatsku, neizmjerno hvala – između ostalog rekao je Dinko Begović.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content