Najviše u povijesti: Nikad više uzoraka nije se natjecalo za Zlatnu žlicu, prijavila se čak 122 pčelara

Čak 122 pčelara prijavila su se za ovogodišnju Zlatnu žlicu, odnosno 17. županijsko i 13. međunarodno ocjenjivanje meda koje će se održati 3. rujna u sklopu ovogodišnjeg Agroexpa.

Dobra godina za pčelare, ali i primamljiva titula utjecali su na najviše prijava u povijesti Agroexpa. Tko je imao najbolji ovogodišnji med, doznat ćemo već 29. kolovoza kada će se u Tehnološko-inovacijskom centru u Virovitici održati senzoričko ocjenjivanje meda, no službeni rezultati ostat će tajna i neće biti poznati do 3. rujna.
Prošlogodišnju titulu brani Duško Grdić iz Čačinaca, čiji je med od lipe oduševio stručni žiri.

Inače, ovogodišnji Agroexpo održat će se u sklopu 25. Viroexpa koji se u Virovitici održava od 2. do 4. rujna. Pokrovitelji jubilarnog 25. Viroexpa su: Vlada RH, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstvo turizma, a već godinama, sajam uspješno organiziraju: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, a tehnički organizator je Viroexpo d.o.o.

Županija partner ovogodišnjeg sajma je Koprivničko-križevačka županija.

(www.vpz.hr, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content