Ni iz četvrtog pokušaja nije nastavljena 6. sjednica slatinskog Gradskog vijeća: Najizgledniji novi izbori za Vijeće

Za jučer (utorak) zakazan nastavak rada 6. sjednice Gradskog vijeća Grada Slatine ponovno je prekinut i to odmah na početku zbog nedostatka kvoruma.

Naime, sjednici kojom je predsjedavala zamjenica predsjednika Gradskog vijeća Tamara Palčić, uz gradonačelnika Denisa Ostrošića, njegovog zamjenika Iliju Nikolića, gradske pročelnike Krunoslava Šaraboka i Marina Kokorića sa suradnicima te predstavnike gradskih institucija, odazvala su se samo četiri gradska vijećnika, Nikolina Tomić, Snježana Žilavi i Tamara Palčić iz redova Domovinskog pokreta i Dario Vrbaslija iz Kluba vijećnika SDP-Fokus.

Nakon prekida sjednice potpredsjednica slatinskog Gradskog vijeća Tamara Palčić istaknula je kako će u suglasnosti s predsjednikom Damirom Jakšićem uputiti pismeni prijedlog gradonačelniku Slatine Denisu Ostrošiću da podnese zahtjev Ministarstvu pravosuđa i uprave za raspuštanje Gradskog vijeća Slatine kako bi se mogli raspisati novi lokalni izbori za Vijeće s obzirom na situaciju koja traje već predugo, a što, kako je istaknula, nije dobro ni za grad ni za građane.

Kratkom izjavom prisutnim novinarima obratio se i gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić.

– Da potpredsjednica Palčić nije danas najavila prijedlog za raspuštanjem slatinskog Gradskog vijeća, ja bih to svakako učinio s obzirom da imamo 25 točaka dnevnog reda na čekanju i gotovo sedam mjeseci nefunkcioniranja Gradskog vijeća jer pokušaji dogovora između koalicijskih partnera, odnosno opozicije i zapravo svih onih koji su unutar Gradskog vijeća očito nisu uspjeli. Nitko ni sa kim ne komunicira, ne razgovara i nažalost ne možemo imati većinu u Vijeću kako bismo mogli raditi koliko-toliko normalno. Ovo je, dakle, nenormalna situacija i stoga ćemo do kraja tjedna poslati zahtjev prema Ministarstvu pravosuđa i uprave za raspuštanje Gradskog vijeća Slatine. Nadam se da će nakon toga vrlo brzo biti sazvani novi lokalni izbori za Gradsko vijeće i da ćemo konačno dobiti jednu pravu većinu – izjavio je gradonačelnik Ostrošić.

(www.icv.hr, adf, mf; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content