Odličnim nastupom Mire Ungara i Damirov Django Group završio dvodnevni glazbeni spektakl “Oluja jazz fest – Nekaj grmi z Otrovanca”

“Zlatni klas” u Otrovancu jučer (petak) je bio domaćin još jednog vrhunskog glazbenog doživljaja u sklopu 1. po redu “Oluja jazz festa – Nekaj grmi z Otrovanca”.

I sinoćnje večeri ljubitelji glazbe uživali su u nastupu vrhunskih glazbenika, ovaj put poznatog pjevača Mire Ungara i kvarteta pod imenom “Damirov Django Group”.

Prvobitnu postavu ove jazz grupe osnovao je vrhunski hrvatski gitarist iz Siska, sada na žalost pokojni Damir Kukuruzović, koji je 2020. godine podlegao posljedicama koronavirusa. Nakon Damirove smrti ovaj glazbeni sastav vodi njegov prijatelj i stalni suradnik – violinist Bruno Urlić, koji je nastavio njegovati sjećanje na svog kolegu, ali i na francuskog gitarskog virtuoza Djanga Reinhardta koji je osmislio ovaj glazbeni pravac pod nazivom gypsy jazz, odnosno gypsy swing.

MG_3245-Medium

Miro Ungar, iako 85-godišnjak, kao vrlo iskusan pjevač koji se okušao u raznim glazbenim stilovima, odlično se uklopio u ovaj sastav koji osim što izvodi jazz standarde, u repertoar redovno ubacuje i Mirine poznate uspješnice iz njegove bogate glazbene karijere, naravno u gypsy stilu.

Dio toga moglo se vidjeti i na odličnom nastupu Mire Ungara i “Damirov Django Group” sinoć u Otrovancu, čime je i završio ovaj dvodnevni glazbeni spektakl kojeg su organizirali Centar za kulturu “Drago Britvić” i restoran “Zlatni klas”.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content