Održan osnivački Sabor UDVDR HR – Podružnica VPŽ: Vlado Paurić izabran za predsjednika

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, general Slavko Barić, imenovao je Vladu Paurića povjerenikom za Virovitičko–podravsku županiju.

Shodno tome Vlado Paurić sazvao je osnivački sabor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske – Podružnica VPŽ, koja se održala u Virovitici u nedjelju, 7. kolovoza. Na sabor su se odazvala tri ogranka iz Voćina, Virovitice i Gradine.

viber slika 2022 08 07 14 03 17

Sabor je otvorio Vlado Paurić. Nakon izbora radnih tijela i verifikacije članova Sabora donesene su odluke: o prihvaćanju Statuta UDVDR RH Podružnica Virovitičko–podravske županije, da ogranak Voćin bude član UDVDR RH Podružnice Virovitičko–podravske županije s pravnom odgovornošću i o pravnoj osobnosti UDVDR RH Podružnica VPŽ, kao ustrojstvenog oblika UDVDR RH s pravnom osobnošću. Svaki ogranak im po tri sabornika u Saboru UDVDR RH Podružnice VPŽ.

Za predsjednika UDVDR RH Podružnice Virovitičko–podravske županije izabran je Vlado Paurić, a za zamjenike predsjednika Darko Božičković, Zvonko Kožnjak i Ivan Matić. Uz njih četvoricu, u Središnji odbor izaabran je i tajnik Zoran Šimić.

IMG 2733

U Nadzorni odbor izabrani su Franjo Štrok, Željko Piletić i Marin Viljevac. U Sud časti su izabrani Ivan Đuzel, Marijan Podnar i Vlado Škvarić. Za likvidatora izabran je Mirko Brajtigam, a za sabornike UDVDR RH Vlado Paurić, Darko Božičković i Ivan Matić.

U planu rada za ostatak ove godine predviđeno je održavnje redovitih sastanaka, obilježavanje obljetnica vezanih uz Domovinski rat te odlazak na sportske igre hrvatskih branitelja u Vukovar.

IMG 2728

-Zahvaljujem vam se na podršci u radu ovog sabora, koji je organiziran u relativno kratkom vremenu. Vjerujem da će se u idućem razdoblju našoj podružnici priključiti još nekoliko ogranaka – u zaključnoj riječi, između ostalog, rekao je Vlado Paurić.

Nakon Sabora izaslanstvo Sabora UDVDR HR podružnica VPŽ položilo je buketu i upalilo lampione na grob generala Đure Dečaka.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content