Održan plenum 1. županijske nogometne lige: Novu sezonu otvaraju Bratstvo i Borova 20. kolovoza

U prostorijama Županijskog nogometnog saveza u Virovitici danas (četvrtak) je održan plenum 1. županijske nogometne lige. Nazočne predstavnike klubova na početku je pozdravio predsjednik saveza Đuro Bukvić.

– Očekujem da će nova sezona biti puno kvalitetnija i bolja od dosadašnjih. Čestitam novim klubovima koji su se plasirali u ligu, DOŠK-u iz Dolaca, Lukaču 05 i Dinamu iz Kapela Dvora. Ove sezone Savez će biti puno rigorozniji prema klubovima čiji treneri neće biti na klupi i klubovima koji neće na vrijeme dostaviti snimku utakmice u Savez. Od ove sezone županijski prvoligaši više neće imati obvezu u sastavu inati dva igrača mlađa od 21 godine, momčadi će moći voditi treneri s C licencom. Ponovno će trener moći biti i igrač – najavio je predsjednik saveza Đuro Bukvić.

Uz to Đuro Bukvić je najavio moguću reorganizaciju natjecanja od sezone 2022/23.. Postoji mogućnost da će se igrati Županijska super liga, 1. županijska liga i dvije druge županijske lige.

IMG 2242

Povjerenik za natjecanje Damir Vargović prezentirao je kalendar natjecanja te je pojasnio ključne obveze koje imaju klubovi u pripremi, za vrijeme i nakon utakmica. Povjerenik za suđenje Kristijan Strusa pozvao je predstavnike klubova da iz svojih redova regrutiraju nove suce. Od nove sezone doći će do povećanja sudačkih taksi, kako bi se suci iz Virovitičko-podravske županije sa svojim taksama izjednačili sa sudačkim taksama u susjednim županijama.

Disciplinski sudac Tihomir Majstorović pozvao je predstavnike klubova da provjere sve svoje igrače, posebice one koji su došli iz drugih saveza, da slučajno ne bi nastupili u službenim utakmicama za klub, a nisu odradili suspenzije iz prošle sezone. Povjerenik za natjecanje mlađih uzrasnih kategorija Željko Moslavac provjerio je s kojim mlađim uzrasnim kategorijama nastupaju županijski prvoligaši u idućoj sezoni. Zbog radova na klupskim prostorijama u Sladojevcima, Slavonija će svoje domaće utakmice igrati na stadionu Antun Tona Butorac u Slatini.

Na temelju dogovorenih i izvučenih natjecateljskih brojeva u prvom kolu, u subotu, 20. kolovoza igraju Bratstvo Gornje Bazje – Borova, a u nedjelju, 21. kolovoza: Sloga Zdenci – Lukač 05, DOŠK Dolci – Slavonija Sladojevci, Rezovac – Podravac Sopje, Dinamo Četekovac – Crnac, Mladost Čačinci – Mladost Miljevci i Dinamo Kapela Dvor – Miklueuš.

U drugom kolu u subotu, 27. kolovoza igraju Lukač 05 – Borova, dok u nedjelju, 28. kolovoza igraju: Mikleuš – Bratstvo Gornje Bazje, Mladost Miljevci – Dinamo Kapela Dvor, Crnac – Mladost Čačinci, Podravac Sopje – Dinamo Četekovac, Slavonija Sladojevci – Rezovac i Sloga Zdenci – DOŠK Dolci.

U trećem kolu u subotu, 3. rujna igraju Bratstvo Gornje Bazje – Mladost Miljevci, a u nedjelju, 4. rujna: DOŠK Dolci – Lukač 05, Rezovac – Sloga Zdenci, Dinamo Četekovac – Slavonija Sladojevci, Mladost Čačinci – Podravac Sopje, Dinamo Kapela Dvor – Crnac i Borova – Mikleuš.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content