Općina Čačinci potporom Središnjeg ureda za demografiju i mlade kupit će dodatnu opremu za dječju igralište

Dječji vrtići s područja Virovitičko-podravske županije dobili su nove financijske potpore, svatko za svoje potrebe, a glavna je svrha osigurati ugodan boravak najmlađih mještana u njihovim vrtićima. Ovaj put riječ je o potpori Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, koji je ovih dana objavio odluku o raspodjeli financijskih sredstava za projekte koji su usmjereni na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. godini. Svaka od općina dobila je financijsku potporu za poboljšanje uvjeta boravka svojih najmlađih stanovnika u vrtićima, a među njima i Općina Čačinci 32.713 kuna. U što će se utrošiti novac u novosagrađenom vrtiću u Čačincima pojasnila je ravnateljica Dječjeg vrtića Lipa Čađavica Ana Krmpotić.

– Sredstva koja je Općina dobila uložit ćemo namjenski – u nabavu novog pješčanika, vrtuljka te nekoliko manjih igrala kako bi upotpunili dječje igralište u sklopu novog vrtića. Vrtić u Čačincima popunio je sva mjesta i želimo djeci osigurati sve uvjete kako bi imali ugodan i normalan boravak – kaže ravnateljica Krmpotić.

Načelnik općine Alen Jurenac naglasio je kako je ovo vrijedna potpora.

– Zahvalio bih Središnjem uredu za demografiju i mlade na ovoj potpori kojom ćemo poboljšati i proširiti izgled i funkciju našeg dječjeg igrališta. Svaka je pomoć dobrodošla posebno kada su u pitanju djeca i najmlađi – rekao je Jurenac.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content