Optužen za ratni zločin: Sudjelovao ’92. u brutalnom premlaćivanju i mučenju Baranjca koji je od nanesenih ozljeda i preminuo

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podignulo je pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1961.) zbog počinjenog kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz čl. 120. st. 1. OKZ RH.

– Okrivljenog 61-godišnjaka se tereti da je 15. ožujka 1992., oko 23 sata, u štabu Teritorijalne obrane Vardarac, kao pripadnik Sekretarijata za unutarnje poslove Baranje, zajedno s još dvojicom pripadnika tog sekretarijata, postupio protivno pravilima međunarodnog ratnog i humanitarnog prava o zaštiti civilnog stanovništva. Okrivljenika se tereti da je došao u štab i, kada su vidjeli da je tamo oštećenik (1945.), fizički su nasrnuli na njega te ga udarali rukama u predjelu glave i prsišta govoreći da će ga ubiti i zaklati. Jedan od pripadnika (danas pokojni) ga je više puta ubo nožem u predjelu vrata i gornjeg dijela prsišta. Oštećenik je zadobio više ubodno-reznih rana i ozljede opasne po život od kojih je ubrzo preminuo – izvijestili su iz DORH-a.

Rješenjem suca istrage Županijskog suda u Osijeku protiv okrivljenika je određen istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content