Policija prošlog tjedna uhvatila 34 osobe kako upravljaju pod utjecajem alkohola: Najviše napuhao biciklist u Rezovačkim Krčevinama

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 282 prekršaja, od kojih su 34 prekršaja bila upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,50 g/kg je utvrđena kod 49-godišnjeg vozača bicikla u srijedu u 19,25 sati u Rezovačkim Krčevinama.

Zbog povećanog broja vozača bicikla koji sudjeluju u prometu pod utjecajem alkohola, ali i čineći ostale prekršaje, od 28. do 30. srpnja na području Policijske uprave provedena je i preventivno-represivna akcija „Dani sigurnosti biciklista u prometu“.

– U tri dana provedbe akcije je biciklistima zatečenima kako sudjeluju u prometu podijeljen veći broj reflektirajućih prsluka, kompleta svjetala za bicikle i reflektirajućih navlaka za žbice na biciklima u cilju povećanja njihove vidljivosti, pa time i povećanja sigurnosti prilikom njihovog sudjelovanja u prometu. Ova akcija je završena u subotu, 30. srpnja provedbom represivne akcije od 18 do 24 sata u kojoj je 11 biciklista isključeno iz prometa zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i utvrđeno još 15 prekršaja biciklista. Osim vozača bicikla, zbog vožnje pod utjecajem alkohola su u provedbi ove akcije sankcionirana i 2 vozača osobnih automobila – kažu iz policije.

Osim prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, prošlog tjedna su zabilježili i 78 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 48 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u subotu u 00,20 sati u Čađavičkom Lugu gdje je, na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač osobnog automobila reg. oznaka Njemačke upravljao brzinom od 116 km/h.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content