ROKOVO 2022. Deja-vu na tradicionalnom Žuja kupu u tenisu: Hummelu dvostruka kruna, nakon singla zajedno sa Šrajerom slavio u konkurenciji parova

Gledatelji su i ove godine mogli uživati u odličnom tenisu na tradicionalnom “Žuja kupu” koji se svake godine u kolovozu, na zemljanim terenima glavnog organizatora turnira, Teniskog kluba TVIN, održava povodom Dana grada Virovitice – Rokova.

Nakon dva dana odigravanja, titula pobjednika u singlu pripala je osječkom tenisaču Goranu Hummelu. Fascinantna je lakoća kojom član Teniskog kluba Donji Miholjac, inače 214 centimetara visok tenisač dolazi do naslova. Hummela nije spriječila niti neugodna ozljeda koljena zbog koje je veći dio meča proveo s bolnim izrazom lica. Na kraju, slavio je u dva seta protiv Tonija Slobodinskog, bilo je 6:4, 6:1.

IMG_2254

Nakon singla, odigrano je i finale parova u kojem je ponovno slavio Hummel i to u kombinaciji s Vatroslavom Šrajerom. S uvjerljivih 2:0 u setovima bili su bolji od Slatinčanina Alena Kluna i Tonija Slobodinskog.

Ovo izdanje “Žuja kupa” bilo je svojevrsni “deja-vu” iz 2020. godine. Goran Hummel tad je osvojio turnir u singlu svladavši Alena Kluna, dok je u parovima, također sa Šrajerom, bio bolji od domaće kombinacije Felendeš/Duvnjak.

IMG_2265

Ove godine s turnira je, zbog ozljede, izostalo nekoliko domaćih tenisača, a na tom popisu bio je i prošlogodišnji ‘slavljenik’ u singlu, Jure Duvnjak, koji će, vjerujemo, već iduće godine ‘loviti’ svoj novi naslov.

Organizacija ovogodišnjeg “Žuja kupa”, koji ujedno slovi kao prvenstvo županije u tenisu, ponovno je, kao i prošle godine, bila na visokom nivou. Finalistima su na kraju uručeni pehari i sponzorske nagrade. Pehare su, u nazočnosti predsjednika Teniskog saveza VPŽ Saše Felendeša, uručili tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović i predsjednik Uprave tvrtke Contorte, Hrvoje Vampovac.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content