ROKOVO 2022. Na Vegeški odigran 2. Ljetni Virovitica kup: Pobjednici PMSC, Bjelovar i Virovitica, doznajte i najbolje pojedince turnira

U dva dana, 13. i 14. kolovoza, Sportski centar Vegeška bio je središte mladih uzrasnih kategorija u nogometu. Odigran je 2. Ljetni Virovitica kup za uzraste U–9, U-11 i U-13. Na turniru je sudjelovalo nekoliko stotina mladih nogometaša i nogometašica.

U uzrastu U-11, koji je prvi istrčao na teren, prvo mjesto osvojili su igrači PMSC-a iz mađarskog grada Pečuha, drugi su bili nogometaši Škole nogometa grada Koprivnice, treća je bila ekipa Voćina, a četvrta Virovitica.

Najbolji igrač bio je Barnabas Batori, a strijelac Balint Szakary, obojica igrača mađarskog PMSC-a. Najbolji vratar bio je iz Škole nogometa grada Koprivnice.

IMG_3246-Custom

Drugog dana igrali su se turniri u uzrastima U-9 i U-13. U mlađem uzrastu u uzbudljivom finalu Bjelovar je s 2:0 svladao mlade nade koprivničkog prvoligaša Slaven Belupa, dok je treće mjesto osvojio mađarski PMSC, koji je bio bolji od Graničara iz Đurđevca.

Najbolji vratar bio je Duje Bakić, a najbolji strijelac Franjo Dominković, obojica iz Bjelovara, dok je za najboljeg igrača proglašen igrač Slaven Belupa, Jan Božić.

IMG_3564-Custom

U najstarijem uzrastu na turniru (U-13), u završnicu su ušle četiri ekipe iz Virovitičko-podravske županije: Škola nogometa grada Orahovice, Suhopolje i dvije selekcije NK Virovitice.

U susretu za treće mjesto Virovitica je imala prednost, ali su Suhopoljčani poravnali na 1:1, pa se pobjednik dobio izvođenjem penala u čemu je Suhopolje bilo uspješnije. U finalu između Virovitice i Škole nogometa grada Orahovice, domaćin je poveo 1:0, a Orahovčani su poravnali na 1:1. Kada su gotovo svi očekivali da će se pobjednik dobiti izvođenjem penala, Virovitica postiže pobjednički zgoditak.

IMG_3588-Custom

Najbolji vratar bio je Josip Vidović, a najbolji strijelac Jan Feketija, obojica igrača Virovitice II, dok je za najboljeg igrača proglašen Jakov Džajkić iz Škole nogometa grada Orahovice.

Pehare, medalje i pokale najboljim ekipama i pojednicima podijelio je tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović.

Poredak:

U–9

  1. Bjelovar
  2. Slaven Belupo
  3. PMSC
  4. Graničar Đurđevac

U-11

  1. PMSC
  2. Škola nogometa grada Koprivnice – Starigrad
  3. Voćin
  4. Virovitica

U-13

  1. Virovitica II
  2. Škola nogometa grada Orahovice
  3. Suhopolje
  4. Virovitica I

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content