ROKOVO 2022. Šetlandski poni, patuljaste ovce, koze i kunići te indijski podni prevrtač oduševili mališane na ovogodišnjoj izložbi malih životinja

Udruga uzgajivača malih životinja “Golub” već više od 20 godina sudjeluje u programu obilježavanja Dana grada Virovitice – Rokova, a dugogodišnju lijepu tradiciju nastavila je danas (nedjelja) izložbom koja je privukla posjetitelje iz svih krajeva Virovitičko-podravske županije, ali i šire.

Šetlandski poni, patuljaste ovce, koze i kunići, te indijski podni prevrtač samo su neki od eksponata koji su ovog vikenda svoj dom pronašli u parku ispred Kazališta Virovitica. Pravi mali zoološki vrt posebno je oduševio mališane koji se doslovno nisu odvajali od prekrasnih životinjica.

MG_0002

Od najranije dobi djecu fasciniraju životinje, njihovo glasanje i pokreti. S njima često razvijaju posebne odnose, uz njih uče voljeti i osjećati empatiju. Uz kućne ljubimce djeca uče svoje prve korake i prve riječi, a povezuje ih neraskidivo prijateljstvo. Upravo jedan od glavnih ciljeva ove izložbe, prema riječima organizatora, bio je privući velik broj djece i među njima pronaći  “srodnu dušu” koja bi postala budući član udruge, odnosno uzgajivač malih životinja.

-Tridesetak članova udruge ove se godine odazvalo i prikazalo svoj uzgoj koji je u ovom segmentu i atraktivan, ponajviše za djecu. Naša glavna svrha i namjera je privući što više mališana, budućih članova i uzgajivača, a sudeći prema današnjoj posjeti, nadam se da smo u tome donekle i uspjeli. Djeci posebno zanimljiv bio je Šetlandski poni, inače jedna od najmanjih pasmina konja, a ovdje smo izložili kobilu i njeno ždrijebe što je bilo doista interesantno. Isto tako, zanimljiv prizor bila je i šetnja golubova prevrtača koji su slobodno parkom hodali zajedno s djecom pokazujući svoje glavne osobine, odnosno svojstvo prevrtanja – rekao nam je Željko Šerepac, predsjednik Udruge “Golub”.

MG_0025

Osim što su posjetitelji mogli razgledavati atraktivne “primjerke”, članovi udruge davali su i korisne savjete za držanje i ishranu istih, kao i sve ostale potrebne informacije vezane za uzgoj malih životinja.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content