SPORTSKI VREMEPLOV Vanesa Elena Đurđević i kata team do vrha Hrvatske: Split je bio sretan grad za članove Virovitice koji su osvojili dva zlata i broncu na državnom prvenstvu

Iz arhive Virovitičkog lista:

Već od ranije dobi se dobro zna da je virovitički karate najtrofejniji virovitički sport. Iz inkubatora Šenjug – Škrablin već godinama kao na tekućoj vrpci silaze novi karatisti koji donose medalje sa svjetskih i hrvatskih natjecanja. Bilježe se tako rezultati Mirne Šenjug, Anite Grdić, Lidije Lukšec, Maje Bednelje, Valerije Vujčić, Ivana i Matije Škrablina, Jelene Viljevac, Marka Gradinjana… Njihov niz nastavljaju neki novi klinci…

U Splitu je ovaj vikend održano prvenstvo Hrvatske u katama za mlade uzraste. Na njemu su nastupili i članovi Virovitice te osvojili dva zlata i broncu. Prvakinja Hrvatske postala je Vanesa Elena Đurđević. U ekipnoj kategoriji kata tim u sastavu Ivona Đurđević, Vanesa Elena Đurđević i Viktorija Elizabeta Đurđević stigao je do zlata. Matej Devčić je osvojio broncu, a Maju Kravarščan i Mateju Vuković koje su također nastupale, dijelili su svega milimetri do značajnijeg plasmana. Oni koji barem malo prate karate zbivanja kazali bi – sjajno.

Danas je KK Virovitica na novoj lokaciji. Posljednjih godinu dana rade i treniraju u dječjem vrtiću u Pejačevićevoj ulici. Prostor je gotovo savršeno opremljen. Upravo tamo bruse se novi karate naraštaji, upravo tamo su trojke “Đurđevićevih” i Devčić iskovali medalje.

-Medalja mi znači zaista mnogo. Želim još više trenirati i raditi kako bih bila još bolja. Treniram već pet godina, u posljednje vrijeme dvaput dnevno. Ako budem još napornije trenirala, postizat ću još bolje rezultate – kazala je Ivona Đurđević, jedna od onih koja se okitila zlatom u ekipnoj kategoriji.

Gotovo slično rezonirala je i Viktorija Elizabeta Đurđević. I ona je ekipno stigla do vrha.

-Neizmjerno sam sretna zbog osvojenog zlata. To će mi biti samo dodatni motiv da i ubuduće budem još bolja kako u katama, tako i u borbama. I ja sam u karateu već pet godina, a što se tiče kata, tu mi je uzor virovitički kata team Šenjug – Vujčić – Bendelja. One su odlične karatašice i voljela bih jednog dana biti poput njih.

A što je kazala Vanesa Elena Đurđević, djevojčica koja je došla do dva zlata. Najprije je porazila konkurenciju u pojedinačnoj, a potom i u ekipnoj konkurenciji.

-Draže mi je pojedinačno zlato.

Naravno, nakon što je dala sve od sebe u pojedinačnoj, isto je učinila i u ekipnoj konkurenciji.

-To mi je dalo dodatni motiv. Ove dvije medalje mnogo mi znače, a mnogo će značiti i klubu u kojem treniramo. Moram se prije svega zahvaliti treneru Maksu Šenjugu i Josipu Škrablinu koji je bio uz nas u Splitu, koji nas je bodrio i davao nam važne savjete bez kojih bi teško stigli ovako daleko.

Budući da je Vanesa Elena već dugo u hrvatskom vrhu, osjećala je dodatni pritisak favorita.

-Na početku natjecanja svi su mi govorili da ću biti prva. To mi nije uspjelo prošle godine, ali zato pretprošle jest. Sretna sam i zadovoljna. Znala sam da sam dobro radila i na kraju se taj trud isplatio.

Jedini koji je u Splitu branio muške boje bio je Matej Devčić. Jedan od blizanaca Devčić došao je do bronce.

-Bolje išta nego ništa. Meni je bronca kao zlato. Ipak, meni se više sviđaju borbe i stoga bih se volio tome više posvetiti. Zadovoljan sam broncom. Pogriješio sam u nastupu i to me koštalo boljeg plasmana – zaključio je Matej Devčić.

Prvenstvom u Splitu praktički je završila ovogodišnja karate sezona. Istina, u prosincu će se održati još dva jaka domaća turnira u Osijeku i Varaždinu, a nakon toga će karatisti zbrojiti medalje i pehare. Bit će to velik posao jer je ove godine nagrada bilo iznimno mnogo.

(Virovitički list, 11. kolovoza 2005. godine)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content