Stršljeni napali trkače kod Koprivnice, među njima 4 Virovitičana i Suhopoljčana: Matko Kolesarić unatoč 7 uboda stigao do cilja

Trkače koji su danas sudjelovali na 2. Šumskom trailu kod Koprivnice na jednom dijelu staze napali su stršljeni. Među ekipom trkača koja se susrela sa stršljenima bilo je i dvoje Virovitičana, Matko Kolesarić i Marina Kirhmajer Taboršak te Suhopoljčanka Vanja Kelečić. Oni su trčali kraću utrku, 6,5 kilometara, dok je Suhopoljčanin Ivan Kalčić trčao onu dugu 19 kilometara koja je bila “pošteđena” stršljena. 

Unatoč sedam uboda Matko je nastavio utrku i na cilj stigao 18., dok su Marina i Vanja odlučile odustati od “ulaska” u roj. 

– Bilo ih je jako puno, pikali su trkače ispred nas i mi smo se vratile, nismo završile utrku. Bio je stvarno horor. Dočekali su nas Hitna pomoć i HGSS, a Matko je unatoč toliko uboda nastavio trčati i stigao do cilja. On je kiborg – prepričava nam dojmove Marina Kirhmajer Taboršak. 

Nakon što je stigao do cilja, Matku je izbio osip po cijelom tijelu pa je završio na hitnoj.

– Nakon jednog kilometra u šumi odjednom se pojavio roj stršljena i napao nas sa svih strana. Imam sedam uboda, od kojih je jedan u glavu. Stisao sam zube i završio utrku. Čak i na dobrom mjestu kad se uzme u obzir što se sve događalo. Zbog osipa sam morao na hitnu, dobio sam dvije injekcije i sada je sve dobro – priča nam Matko Kolesarić koji sada iščekuje triatlon u Vinkovcima. 

– Nadam se da tamo neće biti stršljena – s osmijehom kaže Matko K. 

(www.icv.hr, mp; foto: privatni album)

Collage 6

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content