Sve je više HeadOnEasta – slavonsko-baranjskih turista: Kruzerima pristiglo 112 posto više gostiju nego prošle godine

Sve više posjetitelja prepoznaje turističke destinacije Osječko-baranjske županije, što potvrđuju i podatci koje putem e-visitora prati Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, a prema kojima je broj dolazaka i noćenja na razini rekordne 2019. godine.

U odnosu na prošlu godinu, u prvih sedam mjeseci 2022. godine bilježi se 63 posto više dolazaka i 35 posto više noćenja na području Osječko-baranjske županije. Značajno povećanje bilježi se i kod dolazaka kruzera, pa je riječnim putem u županiju stiglo 112 posto više gostiju nego prošle godine.

Iako su lipanj i srpanj bili uspješniji nego proteklih godina, najviše posjetitelja, prema dosadašnjem iskustvu, očekuje se u rujnu i listopadu kada se sezona “seli” na kontinent.

– Posjetitelji vole istraživati Slavoniju i Baranju u proljeće i jesen, kada se, osobito na području Osječko-baranjske županije, događa i niz manifestacija. Početkom rujna na Staroj Dravi u Bilju, održat će se 68. Svjetsko prvenstvo u ribolovu, Fišijada u Belom Manastiru, zatim slijede Ribarski dani u Kopačevu, tradicionalna manifestacija koja privlači više od 10 tisuća posjetitelja tijekom tri dana, zatim festival biciklističke rekreacije Febire, pa Baranjski polumaraton, Vinski maraton i krajem rujna i početkom listopada 4. izdanje manifestacije HeadOnEast – istaknuo je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

Slavonija i Baranja osim nadaleko poznata četiri vinogorja, izvrsnih vina i prekrasnih vinskih podruma začinjenih vrhunskom tradicionalnom gastronomijom, odnedavno u ponudi ima i obnovljeni kompleks dvoraca u Tikvešu. Riječ je o novoj turističkoj atrakciji smještenoj u sjevernom dijelu Parka prirode Kopački rit. Prezentacijsko-edukacijski centar Tikveš – jedinstveni je multimedijalni i interaktivni postav koji posjetiteljima približava sve najvažnije osobine i prirodne fenomene Kopačkog rita, te upoznavanje bogate kulturno-povijesne baštine uz pomoć najmodernije tehnologije.

Kopački rit također od otvorenja dvorca prije tri mjeseca bilježi rekordan broj posjetitelja. U svibnju je ostvaren najveći broj dolazaka ikad, a lipanj i srpanj su prema broju posjetitelja najbolji ljetni mjeseci do sada.

-Razmišljaš o pustolovini nadohvat ruke, o neočekivanom putovanju koje počinje iza ugla, a vodi u doživljaje za kakvima mnogi tragaju tisućama kilometara i ne uspiju ih naći?
Tvojoj potrazi došao je kraj, a pakiranju kofera početak. Slavonija i Baranja ono su što tražiš – skrivene postojbine gastronomskih uživancija, vinskih iznenađenja, sportskih uzbuđenja i mentalnih rasterećenja. Život je tu da bi ga se živjelo, podsjetit će te ova regija pitomih krajolika i spontanih, gostoljubivih ljudi – ističu iz TZ Osječko-baranjske pozivajući i na nadolazeću manifestaciju početkom listopada HeadOnEast.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content