Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan općine Suhopolje

U Hrvatskom domu u Suhopolju održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu proslave Dana općine i blagdana nebeske zaštitnice mjesta, Velike Gospe. Uoči sjednice, odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima kraj spomen obilježja ispred doma.

Na početku sjednice, prisutnima se obratio predsjednik Općinskog vijeća Marijan Brlek te izrazio žaljenje što ovogodišnji Dan općine obilježavaju u okolnostima kakve općina do sada nije imala, aludirajući na ostavku dosadašnjeg načelnika Siniše Horvata s čela općine, kao i odlazak dosadašnje predsjednice Općinskog vijeća Zorice Hegedušić, zaželjevši im “uspješan nastavak životne i profesionalne karijere”.

– Dok je iz redova Općinskog vijeća izabran novi predsjednik, što se načelnika tiče, čeka se odluka Vlade RH o imenovanju povjerenika da bi se kasnije u zakonskom roku pristupilo novim izborima – rekao je Brlek te naglasio kako se na području općine, unatoč poteškoćama, vrijedno radilo. Naveo je najvažnije projekte realizirane u protekloj godini, kao i one koji su u planu, među kojima je otvorenje Centra za posjetitelje Dvorac Janković, projekta Virovitičko-podravske županije na kojemu je Općina Suhopolje bila partner.

IMG_1422

– Uz Dvorac, objekt koji je završen i pušten u rad je i novi Dječji vrtić koji je u ovom trenutku jedan od najvećih i najopremljenijih na području Virovitičko-podravske županije. Jedan od glavnih projekata koje ćemo nastojati realizirati u narednom periodu je rekonstrukcija javne rasvjete na području cijele općine kojom ćemo uvelike smanjiti troškove održavanja i uštedu električne energije. Jedan od gorućih problema u životu žitelja okolnih mjesta je aglomeracija koju oni željno iščekuju. Kako postoji osnovna infrastruktura u vidu pročistača voda, siguran sam u to da uz pomoć naše Županije i Hrvatskih voda možemo uspješno završiti i ovaj projekt – rekao je Brlek.

Izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, župan virovitičko-podravski Igor Andrović čestitao je Dan općine svim Suhopoljčanima te naglasio sigurnost u pozitivnu budućnost općine.

– Nakon imenovanja povjerenika i novih izbora, Suhopolje će imati novog načelnika i siguran sam u to da će funkcionirati još bolje, da će se svi projekti nastaviti, a naravno da ćemo biti potpora u svim projektima koji budu u planu. Bez obzira na sve, puno toga se napravilo u proteklih godinu dana. U planu imamo i nove projekte, među kojima je školska sportska dvorana. Jednako tako, kada je riječ o projektu aglomeracije, sa saborskim zastupnikom i svim dužnosnicima lobiramo da se taj projekt što prije realizira i vjerujem da će početkom iduće godine, kada se ponovno ostvare i rezerviraju sredstva, općina Suhopolje, ali i cijela naša županija biti jedno veliko gradilište s novim aglomeracijama – rekao je župan.

IMG_1430

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić pridružio se čestitkama u povodu Dana općine te naglasio kako Suhopolje uvijek ima njegovu podršku. 

– Aglomeracija koju je spomenuo predsjednik Vijeća je jedan od pet prioritetnih projekata koji su u županiji na čekanju raspisivanja natječaja. Bit će prijavljen i realiziran kroz naredno razdoblje. I dalje nas čeka rad i suradnja s novim, prvo povjerenikom, potom načelnikom. Imam posebnu ulogu i čast kao vaš počasni građanin brinuti da Suhopolje nastavi biti perjanica i jedna od razvijenijih općina u ovoj županiji – rekao je Đakić.

IMG_1446

U sklopu svečane sjednice uručena su javna priznanja zaslužnima za postignuća kojima su pridonijeli razvoju ili promicanju značaja općine Suhopolje, a cijelu svečanost svojim izvedbama upotpunio je suhopoljski Vokalni ansambl Contesse.

Svečanoj sjednici nazočili su i zamjenik župana virovitičko-podravskog Igor Pavković,  gradonačelnici Virovitice i Orahovice, Ivica Kirin i Saša Rister, predsjednica Gradskog vijeća Virovitice Ivančica Fett Škvarić, načelnici općina Špišić Bukovica i Sopje, Hrvoje Miler i Berislav Androš, pročelnik za poljoprivredu i gospodarstvo VPŽ Bojan Mijok, pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu, komunalne djelatnosti i prostorno uređenje općine Suhopolje Goran Doležal, ravnatelji i direktori tvrtki i ustanova te predstavnici udruga s područja općine Suhopolje.

(www.icv.hr, mp; foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content