Svečanom svetom misom proslavljen blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije u Suhopolju

U Župi svete Terezije Avilske u Suhopolju, blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije, u narodu poznatiji kao Velika Gospa, slavi se kao zavjetni blagdan, a to je ujedno i Dan općine Suhopolje.

Svečano misno slavlje u dvorištu župne crkve predvodio je, uz asistenciju dekana virovitičkog dekanata velečasnog Ivicu Šoha i domicilnog župnika velečasnog Ljubu Krmara, velečasni Krunoslav Siroglavić, novoimenovani župnik Župe svetog Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici.

-Blažena Djevica Marija vrhunac je vjere kod kršćana. To se vidi koliko je vjernici štuju kao svoju zaštitnicu i utočište u svim kršćanskim krajevima svijeta, ali i po tome što ju je Bog postavio na posebno mjesto, kao majku Isusa Krista – između ostalog u propovijedi je naglasio velečasni Krunoslav Siroglavić.

Župnik velečasni Ljubo Krmar u više navrata naglasio je da ova godina ima veliko značenje za Župu svete Terezije Avilske, jer se obilježava 220. godišnjica osnutka sadašnje župe. Taj jubilej posebno će se obilježiti na sam blagdan zaštitnice župe svete Terezije Avilske 15. listopada.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content