U Osijeku dodatni odbojkaški spektakl: Muškoj odbojkaškoj reprezentaciji na pripremama za EP pridružila se i ženska

Muškoj odbojkaškoj reprezentaciji na pripremama za kvalifikacije za Europsko prvenstvo, u Osijeku se ovog tjedna pridružila i ženska odbojkaška reprezentacija.

Tim povodom u gradskoj upravi gradonačelnik Ivan Radić primio je predstavnike obje ekipe i Hrvatskog odbojkaškog saveza te tom prilikom podsjetio kako Grad Osijek izdvaja značajna sredstva za sport.

– Odbojka je drugi sport po izdvajanju sredstava. Za nju je iz gradskog proračuna  osigurano gotovo 2 milijuna kuna. imamo preko 437 registriranih igrača u 9 klubova. Prošle godine je naš muški odbojkaški klub Mursa igrao i finale Kupa koji se upravo odigravao u Osijeku. Ove smo godine krenuli i sa stipendiranjem darovitih sportaša 5. i 6. kategorije, a među njima je 23 odbojkaša i odbojkašica, a  siguran sam da će i oni jednog dana zaigrati za našu reprezentaciju. Drago mi je da i u muškoj i ženskoj reprezentaciji ima pomoćnik trenera i jedan igrač iz Murse, te tri igračice koje su ponikle iz Osijeka. Tako da Osijek  kao grad koji tradicionalno drži do sporta će se i ubuduće truditi biti dobar domaćin odbojkaškoj reprezentaciji – istaknuo je osječki gradonačelnik.

IMG 4373

Foto: Grad OsijekTijekom boravka u gradu na Dravi muška reprezentacija odigrala je već tri utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a to isto čeka i reprezentativke.

Osijek je, uz Zadar, jedna od destinacija u Hrvatskoj koja pruža najbolje uvjete za pripreme odbojkaških reprezentacija prema riječima direktorice Hrvatskog odbojkaškog saveza Valentine Bifflin. 

– Ovo je već četvrta ili peta godina zaredom kako smo u Osijeku i zaista se osjećamo kao kod kuće. Od smještaja do uvjeta u dvorani, sve je kako treba biti i nadamo se kako će se ova suradnja nastaviti i u budućnosti – istaknula je Bifflin koja je najavila i neke nove projekte , a posebne riječi hvale uputila je osječkoj publici.

IMG 4372
Foto: Grad Osijek

– Atmosfera koju smo doživjeli u dvorani u ovih zadnjih nekoliko utakmica je bila iznimna. Iako na jučerašnjem susretu rezultat nije bio onakav kakvom smo se nadali, s tribina smo dobili još jednom predivnu podršku i jednu zaista pozitivnu energiju usmjerenu prema našim odbojkašima. Nadam se kako će se takav dobar odaziv na tribinama nastaviti i u utakmicama ženske reprezentacije – poručila je Bifflin.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content