Udruga S.O.S. Virovitica i Hrvatska udruga pripovjedača Pričalica obilježili Međunarodni dan mladih

Međunarodni dan mladih obilježava se svake godine 12. kolovoza, a 2022. godina proglašena je i Europskom godinom mladih. Generalna skupština Ujedinjenih naroda 2000. godine proglasila je 12. kolovoz Međunarodnim danom mladih.

U tom povodu danas (petak) ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, udruga S.O.S. Virovitica i Hrvatska udruga pripovjedača Pričalica, javnom akcijom obilježili su Međunarodni dan mladih.

– Kroz ovu aktivnost nastojali smo podići svijest građana i mladih o problematici nasilja nad i među mladima. Građani/ke mogli/e su dobiti informacije o uslugama koje Udruga pruža u sklopu projekta, o načinu prijave nasilja, gdje i kome se žrtve mogu obratiti za pomoć i podršku, te su podijeljeni informativni i promotivni materijali. Samo zajedničkim i aktivnim djelovanjem možemo napraviti promjenu i izgraditi društvo ugodno za život svih nas – poručili su iz Udruge i dodali da vršnjačko nasilje može utjecati na život žrtve u kasnijim razdobljima života u kojima se može pojaviti anksioznost, depresija, poremećaji pažnje i poremećaj prehrane. U Hrvatskoj oko 27 posto djece su žrtve vršnjačkog nasilja, više od 50 posto mladih doživjelo je neki oblik nasilja.

Nasilje se najčešće događa na prostorima izvan kontrole odraslih osoba.

– Za sve informacije obratite nam se s povjerenjem, svakim radnim danom od 08 do 16 sati na telefon 033 721 500 ili mail: [email protected] – kažu iz Udruge.

Javna akcija organizirana je u sklopu projekta ”Skini masku, otkrij nasilnika!“ koji ima za cilj prevenciju nasilja nad i među mladima na području Virovitičko-podravske županije kojeg financijski podržava Središnji državni ured za demografiju i mlade, a provodi se u partnerstvu s Hrvatskom udrugom Pričalica

(www.icv.hr, SOS Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content