UOSI Virovitica održao završnu konferenciju treće faze projekta Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom

U četvrtak, 25. kolovoza u Virovitici je održana završna konferencija projekta Razvoj OA faza III Virovitica.

Projekt je provela Udruga osoba s invaliditetom Virovitica, uz posredničko tijelo razine 1: Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i posredničko tijelo razine 2: Hrvatski zavod za zapošljavanje Ured za financiranje i ugovaranje projekata EU u razdoblju od 24. svibnja 2021. godine do 24. siječnja 2023. godine.

Projekt je proveden putem Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014- 2020. Poziva na dostavu projektnih prijedloga Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom faza III.

Ukupna vrijednost projekta bila je 1.794.289,85 kuna.
Putem projekta zaposleno je 17 osobnih asistenata te koordinator i voditelj projekta. Projektom je osigurana usluga osobne asistencije za 17 osoba s težim stupnjem invaliditeta. Usluga osobne asistencije pružana je svakom krajnjem korisniku četiri sta dnevno, čime je bitno poboljšana kvaliteta života krajnjih korisnika.

– Asistenti su praktički bili ruke i noge osoba s invaliditetom. Oni su im pomagali u kućanskim poslovima: hranjenju, osobnoj higijeni, odlaskom u kupovinu ili obavljanju drugih poslova, koji osobe s invaliditetom nisu mogle i ne mogu same obavljati – rekao je voditelj projekta Dejan Vargović.

U idućim mjesecima osobe s invaliditetom i dalje će imati osobne asistenate.

– Završetkom ovog projekta neće prestati skrb za osobe s invaliditetom. Sada će financiranje osobnih asistenata, do otvaranja novih natječaja Europskog socijalnog fonda, biti riješeno preko Nacionalne zaklade – na kraju je objasnio predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Virovitica Damir Brkić.

(www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content