Vinski piknik i ove godine u Park šumi Jankovac: Požurite po svoje mjesto, broj posjetitelja je ograničen

Svoj dio vinske bajke u sklopu festivala “Slavonija i Podravina, wine not!?” imat će i najposjećenija turistička destinacija ovog dijela Hrvatske, Park šuma Jankovac u općini Čačinci. Na prelijepom Jankovcu 11. rujna bit će održan “Vinski piknik na planini”.

U svom letku Turistička zajednica VPŽ ovako je opisala ovaj događaj…

-Kažu da je najljepše na Papuku, a i šire. Evo prigode da se uvjerite. Park šuma Jankovac mnoge je opčinila, među njima i voćinskog plemića Jankovića koji se tamo preselio i živio u suglasju s prirodom. Ima nešto magično u toj zelenoj dolini, među stoljetnim drvećem, na obalama umjetnih jezera i bistrom, gorskom potoku Kovačici u koji se ulijeva Skakavac, najviši slap Slavonije… Pozivamo vas baš tu da nam se pridružite na vinskom pikniku. Povedite osobu s kojom želite podijeliti trenutak, a sve što vam je potrebno za eno-gasto doživljaj dočekat će vas na Jankovcu spakirano u piknik košari – dekica, čaše, otvarač i butelja vina. Princip je jednostavan, u ponudi su vina tri vinarije, a vi birate košaru s vinom koje biste željeli degustirati. S vama će na pikniku biti predstavnici sve tri vinarije, pa ako vam se neko vino jako svidi moći ćete ga i kupiti, a degustaciju će i ovog puta voditi zaštitno lice vinske manifestacije Slavonija i Podravina, wine not!?, Ivana Nemet – poručuju iz TZ VPŽ.

Direktorica Turističkog ureda općine Čačinci Ana Marunica poziva sve da se požure s prijavama jer je broj posjetitelja ograničen.

-Maksimalni broj sudionika je 60 i ostalo je još malo mjesta pa stoga pozivam sve one koji nam se žele pridružiti da požure s prijavama. Kotizacija je 150 kuna (19,91 €) za dvoje ljudi i uključuje najam piknik košare, deke, otvarače te dvije čaše i butelja vina po izboru. Vina koja će biti ponuđena su Graševina (Apolitico), Cabernet Sauvignon (Podrum Vineda) i Rose – Martin Albus, (PP Orahovica). Degustaciju i prezentaciju vodit će enologinja Ivana Nemet, a svi sudionici moći će uživati u gurmanskoj priči koju potpisuje gastro blogerica maXYama. U suradnji s Redom vitezova Ružice grada organiziran je i streličarski turnir, a posebna priča je glazba pratnja cijele priče. Naime nastupit će nam poznati acoustic duo iz Belišća, bračni par Valentina (Gyerek) i Vjekoslav Pavlović koji će svojom prepoznatljivo vrhunskim izvedbama biti šlag na tortu ove naše vinske bajke. Dođite i pridružite nam se – zaključila je Marunica.

(www.icv.hr, vg, foto: M. Turkalj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content