Za Dane općine Podravske Sesvete stiže Miroslav Škoro: Evo što vas još očekuje

Općina Podravske Sesvete je ove godine u povodu Dana općine pripremila bogat kulturno-zabavni program za sve generacije. Obilježavanje Dana općine započet će već u petak, 26. kolovoza, kada će se na TRC Karaula s početkom u 17 sati održati kampiranje „Šatorijada#1“, dok će se u 18 sati održati utrka „Run day“, a sve u organizaciji Udruge SUMA iz Podravskih Sesveta.

Proslava će se nastaviti u subotu, 27. kolovoza s početkom u 14.30 sati, kada je na redu natjecanje u kuhanju gulaša koje će se održati pored nogometnog igrališta u organizaciji Turističke zajednice područja Dravski Peski. Na istom mjestu u 15 sati slijede Dječje igre pod nazivom „Olimpijski duh“ i besplatni napuhanci. Nakon toga, sve mališane u 17 sati očekuje predstava pod nazivom „Šareni svijet“.

Dan će na nogometnom igralištu pomalo završavati uz Tamburaški sastav Frontmeni, a večer će začiniti koncert Miroslava Škore koji će sve zabavljati od 21 sat.

Nedjelja, 28. kolovoz, rezervirana je za kulturnu baštinu i sport. Tako će se od 9 do 12 sati u velikoj sali Društvenog doma u Podravskim Sesvetama održati prezentacija očuvanja kulturne baštine s područja Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije.

Od 11 sati sportski dan imat će i Udruga SUMA, a na TRC Karaula u 12 sati igrat će se turnir u beli i u odbojci na pijesku te turnir u badmintonu.

Obilježavanje Dana općina nastavit će se 4. rujna od 9 sati kada će se održati natjecanje u gađanju glinenih golubova kod Lovačkog doma Lovačke udruge „Jelen“ Podravske Sesvete. U subotu, 10. rujna s početkom u 18 sati, u zgradi Općine održati promocija romana „Madež u obliku crvene jagode“ autorice Jele Šerbedžije. A u organizaciji Udruge umirovljenika Podravske Sesvete u Društvenom domu u Podravskim Sesvetama, u nedjelju 11. rujna s početkom u 18 sati, održat će se koncert odnosno zborno pjevanje pod nazivom „Podravino moja mila“.

Posljednji vikend proslave Dana općine započet će u subotu, 17. rujna s početkom u 18 sati, kada će se pored Društvenog doma na Dragancima svečano otkriti spomen obilježje Blažu Lengeru, podravskom i hrvatskom glazbeniku i tekstopiscu narodne glazbe. Nakon toga, s početkom u 20 sati, za sve posjetitelje organizirano je zajedničko druženje u Društvenom domu uz prigodnu zakusku i Tamburaški sastav Frontmeni.

U nedjelju, 18. rujna, u župnoj crkvi Svih Svetih s početkom u 11 sati držat će se sveta misa. Popodnevna proslava će započeti u 16 sati kada će se odigrati nogometna utakmica seniora 3. ŽNL KC KŽ. U isto vrijeme kod DVD-a Mekiš održat će se primopredaja vatrogasne prikolica, a nakon toga u 17 sati na lugarnici će započet javna pokazna vježba DVD-a Mekiš. Za kraj proslave dana općine u 19 sati slijedi zajedničko druženje uz prigodnu zakusku u Društvenom domu Mekiš.

(www.icv.hr, ib)

298766530 1704439886583046 4490442940617578859 n Custom

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content