Završeni radovi na rekonstrukciji Povijesnog vrta i trga ispred crkve sv. Roka u Virovitici

Završili su radovi na rekonstrukciji Povijesnog vrta i trga ispred crkve sv. Roka u Virovitici, jedna od glavnih aktivnosti projekta “HITRoute – HIstorical Theme Route of Noble families” u okviru Interreg V-A programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014.-2020.

Nositelj projekta je Grad Virovitica, a partneri su Grad Szentlorinc iz Mađarske i Turistička zajednica grada Virovitice, a projekt je izradila Razvojna agencija VTA. Vrijednost projekta je 399.681,37 eura, sufinanciranje Europske unije iznosi 85 posto, odnosno 339.729,14 eura. Razdoblje provedbe projekta je od 01.10.2020. do 31.12.2022. godine.

clanak1

Glavni cilj projekta je razvoj turizma prekograničnog područja kroz izradu jedinstvene i prepoznatljive turističke rute kroz Hrvatsku i Mađarsku. Ideja projekta je povećanje broja posjetitelja i turista na prekograničnom području koje je bogato poviješću, arhitekturom i kulturom, što će imati pozitivan utjecaj na turizam i gospodarstvo prekograničnog područja. Od planiranih aktivnosti na projektu HITRoute izvedena je rekonstrukcija Povijesnog vrta i trga ispred crkve sv. Roka u Virovitici, educirano je 10 turističkih vodiča, izrađena je i objavljena mobilna aplikacija i web stranica projekta te je izdana trojezična knjižica s točkama povijesne turističke rute na području Hrvatske i Mađarske.

franjevacki vrt noc
foto: M. Rođak

Do kraja projekta od planiranih aktivnosti potrebno je još rekonstruirati Esterhazy park u Szentlorinc-u, objaviti trojezičnu publikaciju na hrvatskom, mađarskom i engleskom jeziku, izraditi promotivni video turističkih ruta te održati Povijesni festival u Virovitici i Szenrlorinc-u.

Sve novosti vezane uz projekt HITRoute možete pratiti na web stranici i mobilnoj aplikaciji projekta. Mobilnu aplikaciju projekta možete besplatno preuzeti na: Google play aplikaciji pod nazivom “HITRoute”

Više o projektu možete pronaći na službenoj web stranici projekta: www.hitroute.eu

“Sadržaj je isključiva odgovornost Grada Virovitice i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.”

logo1

logo2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content