1. ŽNL Dva Dinama i Sloga izjednačeni na vrhu: Šesto kolo otvaraju Lukač 05 i Mladost iz Miljevaca, veliki derbi gledatelje očekuje u Zdencima

Županijski nogometni prvoligaši ovog vikenda igraju susrete šestog kola. Na rasporedu je nekoliko zanimljivih utakmica koje bi trebale privući velik broj gledatelja.

U subotu, 24. rujna u 16 sati prvu utakmicu kola igraju Lukač 05 i Mladost iz Miljevaca. Momčad trenera Miroslava Čora u posljednja tri kola došla je do tri pobjede uz odličnu efikasnost postigavši 20 zgoditaka. Gosti će pokušati doći do pozitivnog rezultata, ali su svjesni da su domaći nogometaši favoriti i sve osim uvjerljive domaće pobjede bilo bi veliko iznenađenje.

Sve ostale utakmice igraju se u nedjelu, 25. rujna u 16 sati. Derbi se igra u Zdencima gdje se sastaju dvije momčadi koje su bodovno poravnate na vrhu tablice, domaća Sloga i Dinamo iz Kapela Dvora. U Zdencima je ljetos složena respektabilna momčad koja je u mnogim procjenama glavni favorit za osvajanje naslova prvaka, dok Dinamo, kao novak u ligi, igra bez opterećenja i na ‘krilima’ svojih mladih igrača nalazi se u samom vrhu. Na domaćoj strani prednost je iskustvo, dok bi gosti brzinom i mladošću trebali dostojno parirati domaćoj momčadi.

Treća momčad iz samog vrha, Dinamo iz Četekovca, gostuje u virovitičkom prigradskom naselju Rezovcu. Na rezovačkom Laništu tijekom tjedna došlo je do promjene na klupi, Ivana Ćavara zamijenio je Željko Medić. Domaćim nogometašima cilj je prekinuti niz od tri uzastopna poraza, a gostujuća momčad pobjedom bi ostala u samom vrhu ligaške ljestvice. Očkekujemo zanimljivu i neizvjesnu utakmicu.

Slavonija iz Sladojevaca, koja je prva uspjela zaustaviti niz pobjeda Dinama iz Kapela Dvora, na terenu slatinskog stadiona Antuna Tone Butorca dočekuje još jednu momčad iz općine Lukač koja je u rezultatskom zaletu, Bratstvo iz Gornjeg Bazja. U ovom susretu trebalo bi biti neizvjesno do posljednjeg trenutka. U domaćim redovima zbog drugog isključujućeg crvenog kartona neće moći nastupiti Zlatko Miler.

Crnac će svoju gostujuću pobjedu u Borovi pokušati dodatno kapitalizirati u domaćem susretu s Mikleušom. Iskusni gostujući sastav neće biti kompletan, jer je prije sedam dana pocrvenio Josip Jančić, ali trener Mikleuša Dragan Trupina ima još dosta igračkih aduta s kojima može nadmudriti domaćeg trenera – predsjednika Dragana Pavokovića.

Nakon domaćeg poraza od Crnca, momčad Borove pokušat će doći do bodova na gostovanju kod Podravca u Sopju. Ionako tanak igrački kadar domaće momčadi bit će dodatno oslabljen, jer zbog tri žuta kartona neće moći igrati Benjamin Marić, dok gostujući trener Mile Grdić također ima brojnih kadrovskih problema, jer mu zbog ozljeda nedostaje nekoliko ključnih igrača. Momčad koja se više kompletira doći će do tri boda.

U Dolcima će obje momčadi zaigrati s novim trenerima. DOŠK će po prvi puta povesti Tonino Rađenović, koji je već nekoliko kola ‘snimao’ mogućnosti svojih sadašnjih igrača. Izuzetno igrački moćnu Mladost iz Čačinaca povest će s klupe dugogodišnji igrač s orahovačkog područja Ivica Marjanović. Gledajući igrački kadar, gosti bi trebali biti favoriti, ali to ne znači da u domaćim redovima ne spremaju iznenađenje.

U proteklom kolu napadači su ponovno bili efikasni. Postigli su 37 zgoditaka ili prosječno 5,3 po utakmici, što je dodatni poziv navijačima da posjete nogometne travnjake.

1. ŽNL, 6. kolo: subota, 24. rujna u 16:00

Lukač 05 – Mladost (M)

1. ŽNL, 6. kolo: nedjelja, 25. rujna u 16:00

Crnac – Mikleuš
Podravac (S) – Borova
Slavonija (S) – Bratstvo (GB)
Sloga (Z) – Dinamo (KD)
DOŠK (D) – Mladost (Č)
Rezovac – Dinamo (Č)

Tablica 1. ZNL 5

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content