Akcija kontrole alkohola: Najviše napuhao biciklist u Pitomači, u Virovitici uhićena dva vozača zbog upravljanja s 2,38 promila

Najveća koncentracija alkohola u organizmu prošlog tjedna iznosila je 3,16 promila. Toliko je “napuhao” 42-godišnji vozač bicikla u subotu u 22,15 sati u Pitomači.

Ovaj vozač bicikla je jedan od 15 vozača koji su zatečeni kako upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola za vrijeme akcije nadzora vozača pod utjecajem alkohola provedene u noći sa subote na nedjelju od 20 do 4 sata na području cijele policijske uprave. 

Kako kažu iz PU virovitičko-podravske, akcija je provedena zbog povećanja prometnih nesreća koje su prouzročili vozači pod utjecajem alkohola. 

Za vrijeme provedbe akcije je utvrđena i najveća koncentracija alkohola u organizmu kod vozača motornog vozila i to kod 26-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je zatečen kako upravlja vozilom s 2,38 promila u nedjelju u 3,15 sati na Vinkovačkoj cesti u Virovitici, zbog čega je, sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen.

Zbog utvrđene iste koncentracije alkohola u organizmu je uhićen i 38-godišnji vozač osobnog automobila registarskih oznaka Austrije, koji je zatečen kako upravlja vozilom u petak u 12,40 sati u Ulici T. Masaryka u Virovitici.

Osim ova dva vozača protekli vikend je uhićen još jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan zbog odbijanja alkotestiranja i upravljanja vozilom za vrijeme zabrane.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content