Ansambl “TRIO CORRENTE” Virovitičanima predstavio baroknu glazbu

Kao dio programa 52. Varaždinskih večeri, jednog od najeminentnijih festivala te vrste u svijetu, jučer (srijeda) je u Gradskom muzeju Virovitica koncert održao “TRIO CORRENTE”.

– Od 2019. godine, kako je dobila titulu najbolje glazbene škole u Hrvatskoj, Glazbena škola Jan Vlašimsky vrlo je poželjna svugdje. Osim za našu glazbenu školu, čulo se i za grad Viroviticu te ovaj lijepi Dvorac Pejačević i Gradski muzej Virovitica, koji je također dobio velike pohvale. Profesor Davor Bobić, koji je inače jedan od glavnih organizatora Varaždinskih baroknih večeri, obilazi dvorce cijele Hrvatske, pa je tako došao i u Viroviticu. Dao je ponudu da odradimo jedan barokni koncert, stil glazbe kakav naš grad još nije imao priliku čuti, barok kako je izgledao u 17. stoljeću – istaknuo je Damir Mihaljević, ravnatelj virovitičke glazbene škole koja je uz Grad Viroviticu i organizator koncerta, dok su suorganizatori Gradski muzej Virovitica i Turistička zajednica grada Virovitice.

“TRIO CORRENTE”, festivalski ansambl osnovan 2018. godine u Rijeci, čine Metod Sironić na baroknoj flauti, Lea Sušanj Lujo na violi da gamba i Jelena Tihomirović na čembalu.

Virovitičkoj publici predstavili su program po francuskom ukusu te odsvirali skladbe francuskih glazbenika i skladatelja Jacquesa-Martina Hotteterrea, Marina Maraisa i Jeana Philippea Rameaua.

(www.icv.hr, eat)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content