Brzi i žestoki u Osijeku: Na 28. Street Race Showu Rimčeve Nevere izazvale oduševljenje, okupilo se preko 10 tisuća posjetitelja

28. put zaredom Osijek Street Race Show okupio je one najbrže iz Hrvatske i susjednih država. Prvi dan protekao je u klasičnim utrkama ubrzanja na četvrtinu milje, a pravu euforiju izazvao je revijalni obračun Rimca s Dariom Konopekom iz Slavonskog Broda, najbržim “streetracerom” u Hrvatskoj.

Naime, Mate Rimac se u Osijek, zajedno sa suradnicima, dovezao s tri Nevere i jednim Ferrarijem, a njegova objava na Facebooku “nabrijala” je publiku željnu oktanske jurnjave, pa je gledatelja bilo više od 10 tisuća.

– Osijek mi je u posebnom sjećanju. 2010. je bilo sve puno upitnika iznad glave kada smo prvi put došli s električnim automobilom. Između utrka se radilo i poboljšavalo, a utrke su bile “dan istine” – štoperica ne laže. Bilo je svega – polomljenih diferencijala i poluosovina (i traženje zamjenskih dijelova po osiječkim auto otpadima i garažama), požara, strujnih udara, pobjeda, gubljenja… Ali uvijek je bila vrhunska ekipa i dobra zabava – na stazi i po kafićima. Već dugo želim da odemo s Neverom na Osijek Street Race. Sad se napokon potrefilo da sam slobodan za vikend dok je race. Baš se veselim! Vidimo se u Osijeku!- napisao je Rimac.

U svom postu komentirao je i samo natjecanje, rezultat u utrci s Konopekom, kao i poteškoće s kojima su se suočili, posebice punjenjem jer veliki dio punjača u gradu nije funkcionalan, pa su samo dva vozila napunjena preko noći za utrku u nedjelju.

– Najbolje vrijeme Nevere u Osijeku je bilo 8.9 sec. (0.4 lošije od rekorda), ali je izlazna brzina bila puno veća – 305 km/h –> rekord staze, ali i rekord za produkcijski auto. Ispod 9 sec. za 0-305 km/h je stvarno brutalno i čak puno brže nego smo specificirali za Neveru. Čudno je da je izlazna brzina toliko veća (skoro 40 km/h), a ukupno vrijeme lošije. Pretpostavljam da je start PUNO lošiji u Osijeku (u odnosu na US/Zadar), ali kasnije ubrzanje puno je jače nego što je u Americi. Vjerojatno bi na boljoj stazi (Zadar/US) bio značajno bolji rezultat od rekorda. Malo smo zbunjeni oko toga (sporije vrijeme, ali puno veća izlazna brzina) – pregledat ćemo podatke, ali izgleda da je jednostavno do loše podloge. Zelena Nevera napravila je nekih 10-ak run-ova – svi su bili dosta konzistentni (osim druge vožnje protiv Konopeka – tu sam zeznuo start). Svi auti su u komadu došli do firme isti dan. Ekipa u Osijeku je bila odlična – baš mi je bilo gušt doći. Konopeku čestitke na brutalnom autu! Vidimo se drugi put, a Nevere ćemo i dalje unaprijeđivat tako da budu još bolje. Bilo je jako zabavno u Osijeku- poručio je Rimac.

(www.icv.hr, tj, facebook: Mate Rimac, foto: screenshot, youtube)

Rimac
Foto: Facebook Mate Rimac

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content