Čađavački folkloraši sudjelovali na manifestaciji 25. Zlatne berbe u Rakitovici i osvojili 1. mjesto na natjecanju u ručnom runjenju kukuruza

Brojne nastupe u posljednje vrijeme, članovi KUD-a “Podravina” Čađavica nastavili su i protekle nedjelje, 11. rujna kada su gostovali u Rakitovici na manifestaciji 25. Zlatne berbe.

Manifestaciju na temu berbe kukuruza organizirao je KUD “Josip Čoklić” Rakitovica koji je ujedno bio i domaćin. Zajedničko druženje domaćina i gostujućih društava započelo je svetom misom u crkvi sv. Jakoba, a nastavilo se Smotrom folklora kojoj je prethodilo veliko šokačko kolo ispred crkve.

Osim KUD-a “Podravina” Čađavica, na smotri su sudjelovali domaćini s dječjom skupinom i svojom dramskom sekcijom, te KUD “Baranjski Šokci” iz Draža, KUD “Sloga” iz Satnice Đakovačke, KUD “Šijaci” Biškupci, KUD “Seljačka Sloga” Šljivoševci i KUU “Franjo Ebling” Sveti Đurađ. Čađavčani su se ovom prilikom predstavili posavskim plesovima te su svojom mladosti, živosti i veseljem osvojili srca publike koja ih je nagradila velikim aplauzom.

Budući da je manifestacija održana na temu berbe kukuruza koja se ovih dana obavlja na poljima, domaćini su se pobrinuli i smotru učinili još zanimljivijom organiziravši natjecanja u ručnom runjenju kukuruza. Na natjecanju su sudjelovala po dva člana svakog društva (muško i žensko). Čađavčane je predstavljao Ivan Slunjski (najstariji član Tamburaške sekcije KUD-a koji za nekoliko dana puni 80 godina) i vrlo vješta, što je i pokazala, članica plesne skupine KUD-a Anita Cvetičanin. Iako su im protivnici bili iskusni i radišni ljudi, članovi KUD-a “Podravina” dokazali su se i u ovoj kategoriji i na ponos ostalih članova, koji su bili pravi navijači i bodrili ih u natjecanju, osvojili prvo mjesto koje je donijelo i vrijednu nagradu.

Predsjednica KUD-a “Podravina” Čađavica Valentina Predrevac zahvalila se voditelju i koreografu na poduci i strpljivosti, svojim “kudovcima” na timskom radu sa željom da se folkloraši i dalje drže kao jedna velika i složna obitelj, a veliku zahvalnost uputila je i Općini Čađavica koja financijski prati rad KUD-a i bez čije podrške ne bi mogli funkcionirati, sudjelovati na brojnim manifestacijama, vidjeti različita mjesta i družiti se.

(www.icv.hr, adf, žp, KUD “Podravina” Čađavica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content