Dječji vrtić Osijek dobitnik je Europske nagrade za inovativno poučavanje

Europska nagrada za inovativno poučavanje – EITA nagrađuje dobre prakse u okviru programa Erasmus + kako bi se odalo priznanje ustanovama koje su dale izniman doprinos struci. Nagrada pridonosi isticanju vrijednosti europske suradnje u području odgoja i obrazovanja.

Dječji vrtić Osijek nagradu je osvojio za dvogodišnji projekt “Učenja na otvorenom” u koji je bilo uključeno preko 200 djece. Cilj projekta bio je poticanje boravka na otvorenom pod svim vremenskim uvjetima, osmišljavanje raznovrsnih aktivnosti u prirodi te poticanje iskustvenog učenja. Kroz projekt djeca su ojačala kompetencije iz prirodoslovlja, socijalne kompetencija, razvijali su motoričke sposobnosti, jačali imunitet.

Odgojiteljice su kroz projekt uvele inovacije u svoj odgojno obrazovni rad, unaprijedile su svoje stručne i profesionalne kompetencije.

– Posebno smo ponosni na izdavanje priručnika “Učenje na otvorenom” u kojem su sabrane aktivnosti koje su odgojiteljice provodile tijekom projekta kao i aktivnosti naučene na stručnim usavršavanjima- ističu iz Dječjeg vrtića Osijek.

– Europska nagrada za inovativno poučavanje potvrda nam je da smo zaista odradili kvalitetan projekt za dobrobit djece, djelatnika te ustanove u cjelini. To nam je i vjetar u leđa za daljnji rad na tom području- dodaju.

Uz Dječji vrtić Osijek dobitnici Europske nagrade za inovativno poučavanje su i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac i Hrvatsko društvo likovnih umjetnika.

(www.icv.hr, tj, foto: Dječji vrtić Osijek)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content