Eko projekt DND-a Slatina: Mališani posjetili Geo info centar i Svetište Gospe Voćinske

U subotu, 24. rujna, Društvo Naša djeca Slatina u sklopu Eko projekta organiziralo je izlet u Voćin. Na izletu je sudjelovalo 24 djece te volonterke DND-a, roditelji i suradnici u sklopu navedenog projekta.

Odmah po dolasku u Voćin, dočekao ih je načelnik općine Predrag Filić i upoznao ih s bogatom kulturnom baštinom i prirodnim ljepotama Voćina i okolice, a predsjednica DND-a Ivana Strupar uručila mu je prigodan poklon i zahvalnicu u ime cijelog Društva.

Nakon posjeta načelniku obišli su Svetište Gospe Voćinske, koje je ove godine postalo manjom bazilikom, te krenuli u park gdje su svi zajedno mogli uživati u svježem zraku i sunčanom danu. Nakon igre i druženja na otvorenom, posjetili su Geo info centar Voćin gdje su kroz interaktivne sadržaje mogli naučiti koliko je star naš planet, kada se pojavio život na Zemlji, koji su to fosili pronađeni u papučkim stijenama, te detalje o Panonskom moru kojim je plivao morski pas megalodon.

Foto-2

Izlet su kroz financijsku podršku omogućili Općina Voćin i načelnik Predrag Filić, te prijevoznik Čazmatrans Slatina.

Iz DND-a zahvaljuju svim roditeljima, djeci i učenicima Osnovne škole Eugena Kumičića koji sudjeluju u stvaranju Eko himne, kao i članicama DND-a koji su sudjelovali u ovom zanimljivom i poučnom izletu.

S izleta su se svi vratili sretni zbog druženja u prekrasnoj prirodi te obogaćeni novim znanjima.

(www.icv.hr, adf, is, foto: DND Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content