Ema Donev (14) želi postati astrofizičarka: Svi joj lajkovima možemo pomoći da dođe do stipendije

Tinejdžerske godine vrijeme su raznih izazova, ali i važnih životnih odluka kao što je odgovor na pitanje – što želim postati kad odrastem? Neki se odluče prije, neki
kasnije, a Ema Donev jedna je od onih koja već odavno zna jedno – želi postati astrofizičarka.

Mnogi će se složiti da je njezina ambicija poprilično neuobičajena, a mlada nada svjetske
znanosti iz Ivanić Grada već sa svojih 14 godina ima veliku šansu ispuniti svoju najveću želju u čijem ostvarenju možemo svi pomoći.

Ema je jedina učenica iz Hrvatske koja ima priliku osvojiti prestižnu nagradu Breakthrough
Junior Challenge. Radi se o godišnjem natjecanju koje potiče kreativno razmišljanje o
znanosti. Natječu se srednjoškolci od 13 do 18 godina, a jedan od zadataka je i prijaviti video u kojem objašnjavaju teorijski koncept iz područja znanosti, fizike ili matematike.

Ako pobijedi, Ema će osvojiti stipendiju za željeni fakultet u iznosu 250.000 dolara, kao i renovaciju škole koju pohađa u vrijednosti 100.000 dolara. Pobjednica ili pobjednik će odabrati i učitelja koji ga je inspirirao te potaknuo interes za znanost, a učitelj će biti nagrađen s čak 50.000 dolara.

Ovogodišnje izdanje privuklo je više od 2 400 kandidata iz cijelog svijeta. U polufinale je ušlo 30 radova odabranih od strane stručnog žirija, uključujući i Emin, a svi video uradci objavljeni su na Facebooku i na YouTubeu. U finale ulazi onaj tko prikupi najviše lajkova na objavljene videe – i na Facebooku i na YouTubeu. U finalu koje će se održati u San Franciscu, poznati svjetski znanstvenici odabrat će – pobjednicu ili pobjednika.

Kako možemo pomoći Emi u ostvarivanju svojih snova?

Jednostavno – potrebno je samo kliknuti LIKE na Facebook video, kao i na Youtube video. Lajkovi se zbrajaju, a Emi možemo pomoći lajkanjem do 20. rujna do kraja dana.

(www.icv.hr, 404 Agency)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content