Grad Donji Miholjac proslavio 965. rođendan i blagdan sv. Mihaela arkanđela: Realizirani brojni projekti od kojih najvažnija izgradnja Srednje škole

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, jučer (srijeda) je proslavljen 965. rođendan grada Donjeg Miholjca i blagdan sv. Mihaela arkanđela.

Sjednici su nazočili izaslanica predsjednika Republike Hrvatske Đula Borozan, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH te župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, kao i brojni načelnici i gradonačelnici susjednih općina i gradova.

Svečanu sjednicu otvorio je Dražen Trcović, predsjednik Gradskog vijeća, koji je poručio kako je zajedništvom i suradnjom svih razina vlasti pokrenuto niz projekata na dobrobit žitelja Donjeg Miholjca, a jednakim je zalaganjem potrebno djelovati i u budućnosti.

Čestitku žiteljima grada uputio je i župan Ivan Anušić osvrnuvši se na najznačajnije projekte koje je poduprla Osječko-baranjska županija.

– U proteklih pet godina, koliko sam odgovoran za vođenje županije, u Grad Donji Miholjac uloženo je više od 30 milijuna kuna proračunskih sredstava Osječko-baranjske županije. Proveli smo niz projekata i aktivnosti, od kojih je najvažnija izgradnja Srednje škole za koju je Osječko-baranjska županija izdvojila 5 milijuna kuna, baš kao i Grad Donji Miholjac, dok je ostatak sredstava osiguralo resorno ministarstvo. Također, podsjetit ću da smo energetski obnovili Dom zdravlja te zanovili dijagnostičku opremu, a obnovljena je i OŠ Augusta Harambašića. Uz to, dovršavamo i dva velika sustava navodnjavanja, Miholjac-Viljevo i SN Miholjački Poreč koji će zasigurno doprinijeti daljnjem gospodarskom napretku Miholjštine– kazao je župan.

Gradonačelnik Grada Donjeg Miholjca Goran Aladić podsjetio je na najvažnije projekte u posljednjih godinu dana te zahvalio Vladi i Županiji na podršci u projektima, a građanima na kvalitetnoj komunikaciji i prijedlozima.

– U razdoblju od protekle svečane sjednice do danas realizirano je 20-ak projekata započetih ranijih godina te niz manjih projekata za čiji je dovršetak trebalo nekoliko mjeseci. Završili smo rekonstrukciju pješačkih staza u Donjem Miholjcu, Radikovcima i Miholjačkom Poreču te su završeni radovi i otvoren kompleks svlačionica u Svetom Đurađu. Nabavljeni su i podijeljeni spremnici za odvojeno prikupljanje otpada, a izvršena je i sanacija većeg dijela krovišta na zgradama u Vukovarskoj ulici, koje su u gradskom vlasništvu. Zahvaljujući Osječko-baranjskoj županiji i Vladi RH, konačno smo dočekali završetak izgradnje nove zgrade Srednje škole na koju smo osobito ponosni. Nova škola zasigurno je temelj opstanka našeg grada i vrijeme će zasigurno pokazati njegovu neprocjenjivu važnost. Uz nabrojane infrastrukturne projekte nastavili smo i s nizom demografskih i socijalnih mjera, poput dodjele stipendija, brige za stare i nemoćne te mlade obitelji – zaključio je Aladić.

(www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content