Hrvatski nogometni savez i tehnički partner Nike predstavili su nove dresove hrvatske nogometne reprezentacije s legendarnim kvadratićima

Redizajnirani crveno-bijeli prvi dres te prirodom inspirirani drugi dres nosit će kapetan Luka Modrić i suigrači na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje će momčad nastojati ponoviti rusku čaroliju iz 2018. godine i Hrvatsku ponovno učiniti “malom zemljom za velika nogometna dostignuća”.

Prva garnitura dresa inspirirana je temom vatrenog srca, savršeno se uklapajući u strastven, radišan i vatren karakter hrvatskog naroda i reprezentacije. Riječ je o redizajniranoj i moderniziranoj verziji kvadratića koji su odavno postali globalno prepoznatljiv simbol hrvatskog ponosa. Neravnomjerno posloženi, donose pravo osvježenje, a na bijeloj površini središnjeg dijela dresa, uz plavi Nikeov logo, i dalje se ponosno ističe grb Hrvatskog nogometnog saveza.

Pričuvni dres dodatno oplemenjuje kultne kvadratiće kroz simboliku prirodnih ljepota i nacionalnog ponosa. Oni su u ovom slučaju zamagljeni i valovitih linija u kombinaciji tamnoplave i tirkizne boje, a dizajnirani tako da podsjećaju na plime i oseke Jadranskog mora čiji valovi zapljuskuju hrvatsku obalu. Stilski uzorci prezimena i brojeva na dresovima također su u duhu hrvatske povijesti i tradicije s obzirom na to da su inspirirani povijesnom hrvatskom glagoljicom.

– Izuzetno sam ponosan što sam imao privilegiju najviše puta odjenuti predivni hrvatski dres te se veselim novoj garnituri koja slijedi prepoznatljivu tradiciju. Ta magična crveno-bijela polja čine hrvatski dres najprepoznatljivijim na svijetu, a novi dizajn podsjeća me malo na 1998. godinu i legendarnu momčad koja je inspirirala moju generaciju. Također, jako mi se sviđaju atraktivan dizajn i privlačne boje na pričuvnom dresu, siguran sam da će biti jako popularan među našim navijačima- izjavio je kapetan hrvatske reprezentacije, Luka Modrić.

U izradi novih dresova hrvatske nogometne reprezentacije korištena je Nikeova inovativna Dri-FIT ADV tehnologija, napravljeni su od sto posto recikliranog poliestera, izrađenog od recikliranih plastičnih boca, a njihov prozračni materijal sprječava pretjerano znojenje i zagrijavanje tijela.

Registrirani Nikeovi kupci novu kolekciju opreme hrvatske nogometne reprezentacije od sad mogu kupovati na Nike.com, a ista je dostupna i za prednarudžbe putem webshopa HNS-a. Nova oprema Vatrenih u ostalim ovlaštenim trgovinama Nikea bit će dostupna od 21. rujna.

(HNS)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content