Jeste li znali da je ilustracija koja se na Chromeu pojavi kada “pukne” internet veza zapravo igrica?

Ukoliko ste redovni Internet „surfer“, u bar jednom trenutku pretraživanja sadržaja putem Google Chromea vam je „pukla“ veza. Tada vam se na bijelom zaslonu ekrana pojavio mali Tyrannosaurus rex koji vas obavještava o tom „nesretnom“ slučaju te vam predlaže korake biste mogli poduzeti da ga uspješno riješite. Nakon što biste frustrirano zakolutali očima, najvjerojatnije bi zatvorili stranicu te otišli dalje sa životom.

No, što kada bismo vam rekli da dolazak dinosaura nije samo kraj vašeg surfanja, već i početak – igrice!

Naime, pritiskom tipke „space“ (razmaka) na tipkovnici vašeg računala, dinosaur s vašeg ekrana kreće u trčeću avanturu u kojoj mu je cilj izbjeći kaktuse i pterodaktile. Osim što služi za pokretanje igre, tipka razmaka i služi za skakanje, a tipka strelice koja pokazuje dolje za spuštanje. Ukoliko vam se dino „pokazao“ na mobitelu, pritiskom na njega samog ćete izbjegavati prepreke.

Pregledničku igru „Dinosaur game“ su 2014. godine osmislili i kreirali članovi Google tima Chrome UX. Projekt je vođen pod imenom „Project Bolan“, što je bila referenca na Marca Bolana, glavnog pjevača engleskog rock sastava T. Rex.

Jedini i glavni lik igre, pikselizirani Usamljeni dinosaur, odabran je kao šala na račun osjećaja „prethistorije“ koji nastupi usred gubljenja internetske veze.

Igra je korisnicima preglednika Chrome „predstavljena“ krajem 2014. godine, a četiri godine poslije dodana joj je i opcija spremanja ostvarenih rezultata.

Iako su neki od nas (priznajemo, to smo mi) tek sad otkrili ovaj zanimljiv dodatak pretraživanju interneta, do rujna 2018. godine Dinosaur igra odigrana je nevjerojatnih 270 milijuna puta.

(www.icv.hr, eat)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content