Lideri turizma Osječko-baranjske županije: Turizam je “šlag na torti” cjelokupnog razvoja

Dobitnike nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award” za 2021. godinu s područja Osječko-baranjske županije primio je zamjenik župana Josip Miletić, u nazočnosti Dijane Katice, predsjednice Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”, te pročelnice Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport OBŽ Tatjane Roth.

Zamjenik župana Josip Miletić čestitao je svim nagrađenima te podsjetio kako Osječko-baranjska županija, između ostalih potpora, odobrava i izravne potpore za razvoj turističke infrastrukture, osobito smještajnih kapaciteta, kao i za druge kvalitetne projekte. Na taj način potiče razvoj i ostvarivanje dobrih turističkih rezultata, a, kako je rekao, turistički pokazatelji u 2022. godini već sada su na povijesnim razinama, točnije iznad onih iz 2019. godine koja je bila izuzetno dobra.

Predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” Dijana Katica, koja je i organizatorica tog renomiranog natjecanja, najavila je kako uskoro počinje novi natječaj za najbolje aktere ruralnog turizma Hrvatske te zahvalila Osječko-baranjskoj županiji na dugogodišnjem partnerstvu u različitim projektima.

– Danas vidimo da turizam na ovom području nije samo Baranja. Cijela Osječko-baranjska županija napreduje u kvaliteti turizma i života, pa i po pitanju demografije, a turizam je “šlag na torti” koji može doprinijeti ukupnom razvoju- kazala je.

Collage Fotor 43

(www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content